• BIST 9549.89
  • Altın 3005.985
  • Dolar 34.5383
  • Euro 35.9979
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 9 °C

Yüzeyinde köpük olan denize girmeyin!

Yüzeyinde köpük olan denize girmeyin!
Tatilden gittiğiniz gibi sağlıklı dönmek için havuz ve deniz kenarlarında dikkatli olmak gerekiyor. Dr. Şirin Elmi, "Sahilde oturduğunuz şezlonga havlu serin,

 

HAVLUSUZ ŞEZLONG TEHLİKE YARATIYOR
Şezlonglardan da enfeksiyon geçebilir mi?

Tatilde enfeksiyon kapmamak için havuz çevresi, duş, soyunma kabini ve şezlong temizliğine dikkat etmek gerekir. Şezlonglar da ortak kullanım alanında olduğu için tenle direkt temastan kaçınılmalıdır. Şezlong üzerine minder veya havlu konmalı; şezlong için kullanılan havlular, yüz ve vücut kurulanmasında kullanılmamalıdır.

Deniz kenarındaki tehlikeler nelerdir?
Deniz tuzlu bir ortam olduğu için mikroorganizmaların çoğalması nispeten daha zordur. Ama kirli, akıntısı az olan deniz suları da aynı enfeksiyon risklerini taşır. Kuma serilen havlu ile kurulanmak, hastalık kapmaya zemin hazırlayabilir. Kurulanma havlusunun ayrı olmasına özellikle dikkat edilmelidir.

Deniz suyu yutmak enfeksiyon nedeni mi?
Bağırsak parazitleri ve Hepatit A virüsü, ağız yolu ile vücuda girer. Çok kalabalık, iyi temizlenmeyen havuzlar ile akıntısı olmayan göl ve denizler bu açıdan riskli alanlardır.

YÜZÜCÜ GÖZLÜĞÜ GÖZ SAĞLIĞINI KORUR
Aynı anda çok sayıda kişinin kullandığı havuzların, yeterince filtre edilmemesi veya sularının klorlanmaması durumunda ciddi göz enfeksiyonları görülebilir.
Yüzücü gözlüğü hem suda daha çok eğlenmenizi sağlar hem de göz sağlığınızı korur.

KULAKLARA TIPA
Gözle ilgili en sık görülen şikayetler; kızarıklık, çapaklanma, sulanma, yanma-batma ve ışığa hassasiyettir. Özellikle bu dönemde, gözdeki akıntıların temizlenmesi, ellerin sık sık yıkanması, hastanın yüz havlusu ve kişisel eşyalarının ayrılması gerekir. Havuzda kontak lensle yüzülmemelidir.
Ciltteki sıyrık ve yaralar da mikroplara davetiye hazırlar. Özellikle yüzme sonrası yaralı bölgeler, su ve sabunla yıkanmalıdır.
Kulak enfeksiyonlarını önlemek için kulak tıpaları kullanılmalıdır.

SAUNA VE HAMAM HİJYENİNE DİKKAT
Havuzlarda bulaşabilecek hastalıkların yanı sıra; sauna, hamam gibi ortamların da temizliği ve bakımı uygun koşullarda yapılmadığı zaman mantar gibi enfeksiyonlara zemin hazırlar. Bunun için havlu ve terlik gibi kişisel malzeme kullanımına dikkat etmek gerekir.

GRİP DE OLUNUYOR
Yazın grip olunmayacağını düşünmek yanlış olur. Farklı iklim, kalabalık plajlar ve klimaların da etkisi ile özellikle çocuklardaha fazla risk altındadır. Yaz gribine neden olan virüsler, kışın görülen grip virüslerinden farklı değildir. Bu durumda bol sıvı tüketimi ve yatak istirahatı çok önemlidir.

ESRA TÜZÜN

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9812 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim