• BIST 9549.89
  • Altın 3005.985
  • Dolar 34.5383
  • Euro 35.9979
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 9 °C

Yüzeyinde köpük olan denize girmeyin!

Yüzeyinde köpük olan denize girmeyin!
Tatilden gittiğiniz gibi sağlıklı dönmek için havuz ve deniz kenarlarında dikkatli olmak gerekiyor. Dr. Şirin Elmi, "Sahilde oturduğunuz şezlonga havlu serin,

 

HAVUZDA ÜREYEN BAKTERİLER KLİMA İLE HAVAYA KARIŞIYOR
Havuzlar ve su depoları gibi ortamlarda çoğalan 'Legionella pneumophila' adlı bakteri; klima kullanımıyla birlikte su damlacıklarıyla havaya karışıp insanlara bulaşır.
Bu bakteri, hafif bir gripten ağır akciğer enfeksiyonuna (Lejyoner Hastalığı) kadar değişen yelpazedeki hastalıklara sebep olabilir.

HALSİZLİKLE BAŞLAR
Vücut direnci düşük ve kronik hastalığı olan kişiler daha çok risk altındadır. Belirtiler arasında; ateş, halsizlik, kas ağrıları, iştahsızlık, baş ağrısı ve belirgin öksürük vardır.
Erken teşhis çok önemlidir. Bu ciddi ve ölümcül hastalığın önlenebilmesi için bakterili ortamların saptanıp dezenfekte edilmesi gerekir.

DENİZ KENARINDA YARALANAN ÇOCUKTA ENFEKSiYON RİSKİ VAR
Çocuklarda, yaralanma sonucu oluşabilecek enfeksiyon riskine nasıl önlem almalı?
Yara yerinin yıkanması, enfeksiyon riskini azaltır. Yaralanma sırasında çocuk paslı aletlerle temas ettiyse tetanos açısından uyanık olmalıdır. Böyle bir durumda, yara hemen temizlenmeli ve son yapılan tetanos aşısının üzerinden beş yıl geçmişse; aşı için bir sağlık merkezine gidilmelidir. Havuz veya denize girdikten sonra yara yeri, sabunla yıkanıp kurutulmalıdır.

SİNEKLERDEN KORUNMAK YETER
Hayvan ısırmalarında ne yapmalı?

Hayvan ısırmaları sonucu olan yaralar, hemen sabunlu su ile yıkanmalı ve kuduza karşı aşılama gerekliliği için uzmana başvurmalıdır.
Kamp yerlerinde nelere dikkat etmeli?
Göl gibi durgun su çevreleri, birçok sinek türü için çoğalma ortamı yaratır. Bunlar da bazı enfeksiyon hastalıkları için taşıyıcı olur. Sineklerden korunmak; onlardan geçebilecek hastalıkları önlemekte de etkili bir yöntemdir.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9813 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim