• BIST 9815.46
  • Altın 3080.288
  • Dolar 35.4627
  • Euro 36.6005
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 12 °C
  • İzmir 9 °C

Yüz felcine karşı sakız çiğneyin

Yüz felcine karşı sakız çiğneyin
Yüz felci kışın rüzgarlı ve soğuk havalarda olduğu kadar, yazın da klima ya da araçlarda uzun süreli olarak açık camla seyahet etme yüzünden de artış gösteriyor

Sıcak yaz aylarında adeta can kurtarıcı olarak kullandığımız klimalar yüz felcini tetikliyor.


Sıcak havalarda kullandığımız klimaların önünde direkt olarak kesinlikle oturulmaması gerektiğinin altını çizen Nöroloji Uzmanı Dr. Nilay Değirmenci, uzun seyahatlerde de mutlaka arabaların camlarının kapalı olması gerektiğini belirtti. Yazın da direkt klimaların önüne oturmak, araç klimalarını yüzünüze üfleyecek şekilde yönlendirmek, araba camlarını uzun süre açık tutmak yüz felci riskini artırır. Değirmenci, soğutucuların bilinçsiz kullanımı da yüz felcine sebep olabileceği akıldan çıkarılmamalı. Bu nedenle evinizdeki klimaların sıcaklık ayarını 25 derecenin altına indirmeyin. İlk açtığınızda soğutmayı da kademeli olarak yapın. Yoğun rüzgâra maruz kalmak, yüz felci dışında ayrıca akut sinüzit ve ortakulak iltihabı gibi ciddi üst solunum yolu enfeksiyonlarına da yol açtığını unutmamak gerekmektedir` diye konuştu.


KASLARINIZI GÜÇLENDİRİN


Araba kullanırken uzun süre yoğun rüzgar altında kalanların yüz sinirinde ödeme bağlı yüz felci geliştiğine dikkat çeken Dr. Değirmenci, `Ödem, yüz kaslarıyla beyin arasındaki sinir iletişimini engelliyor. Bu nedenle kişinin yüz hareketleri kısmen ya da tamamen ortadan kalkıyor. Ödemden göz yaşı, tükürük, işitme ve tat duyularını harekete geçiren sinirler de zarar görmektedir. Sakız çiğnemek yüz ve çene kaslarını güçlendirerek yüz felcine karşı önleyici bir kalkan gibidir` dedi.
 



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 2907 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim