• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 4 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 9 °C

Yüz felcine karşı atkı ve bere

Yüz felcine karşı atkı ve bere
Uzmanlar, soğuk havalarda dışarı çıkanların yüz felcine karşı atkı ve bere kullanmalarını, C vitamini tüketmelerini öneriyor.

Kış günlerinde soğuk ve rüzgarlı havanın tetiklediği yüz felcine karşı alınacak bazı önlemlerle hastalığa yakalanmamak mümkün. Medicana Konya Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Aysun Hatice Akça, yüz sinirinin kulak kanalından geçerken soğuğun etkisiyle hasar görmesi üzerine ortaya çıkan yüz felcine karşı basit tedbirler alınabileceğini söyledi.

Dr. Akça, hava akımına maruz kalmamanın ilk alınması gereken önlem olduğunu belirterek, “Ciddi soğukların olduğu bu günlerde atkı ve bere ile kendinizi koruyun. Yüz felci şüphesi duyanların doktora erken müracaatı çok önemli. Hasta göz kırpmasının bile farklı olduğunu hisseder. Bize genelde hastalar çok ileri aşamada geliyor.

Aslında hasta 5 gün öncesinden fark ediyor bir şeylerin yolunda gitmediğini. Geçer, düzelir, hafif bir soğuk algınlığı gibi değerlendirebiliyor. Erken tanı bu hastalıkta önemli, çünkü bazı hastalar tamamen düzeliyor, bazı hastalarda belirtiler kalabiliyor. Yüzde 80-90 oranında hastada belirtiler kalmıyor. Yüz felci her yaş grubunda görülebilen bir hastalık, çok küçük çocuklarda da görülebiliyor. Bir yaş grubuna sınırlandıramayacağımız bir hastalık” dedi.

Yüz felcine yakalananların tedavisinin mümkün ve basit olduğunu anlatan Akça, atkı ve bere kullanılması uyarısında da bulundu. Akça, “Hastalığa yakalanmamak için herkesi korumak lazım. Soğuk havanın dışında farklı nedenlerle de yüz felci görülebiliyor. Yüzünüzde bir farklılık görürseniz çok hızlı doktora başvurulması önemli. Bu soğukta tavsiyem kesinlikle atkı, bere olmadan dışarı çıkılmasın. Bol bol C vitamini tüketilsin. Çok hasta insanların yanında vücut bünyesi zayıf olan kişilerin bulunmamasını öneririm” şeklinde konuştu.



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3780 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim