• BIST 9367.77
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Yeni güzellik kavramı: "kozmetoloji"

Yeni güzellik kavramı: "kozmetoloji"
Günümüzde yaşam süresinin uzaması kişilerin kendilerini daha sağlıklı ve güzel görünme isteklerini ön plana çıkartmıştır.

Özel Çankaya Tıp Merkezi dermatoloji doktoru Uzm.Dr. Arzu Görgülü Eraslan kozmetoloji ünitesi içinde yer alan  lazer epilasyon ve dermaterapi uygulamaları hakkında bilgi verdi.

 

Kozmetoloji nedir?

Günümüzde yaşam süresinin uzaması kişilerin kendilerini daha sağlıklı ve güzel görünme isteklerini ön plana çıkartmıştır. Bununla ilgili hastaların kendi yüz ve cilt güzellikleri için yapılması gereken veya yapılan işlemlerin bütününü kapsayan bir kavram olarak kozmetoloji ortaya çıkıyor.

 

Kozmetoloji, kişinin kendisini mutlu edebilecek ve daha genç görünmesini sağlayacak işlemlerin bütünü olarakta tanımlanabilir. Bunun içinde tabii ki epilasyon, güzellik bakım ürünleri, cilt bakımları gibi işlemlerde giriyor. Tüm bu kavramlar düşünüldüğü zaman da kozmetoloji için güzellik ünitesi demek yanlış bir tanımlama olmayacaktır.

 

Lazer epilasyon ve çeşitleri nedir?

Lazer epilasyonun birçok çeşidi vardır ve her lazer kendi içinde farklı özelliklere sahiptir. Günümüzde en popüler ve en çok kullanılan lazer türleri  Alexandrite, Diyot ve Nd:yag lazerdir. Ütüleme epilasyon olarakta geçen Diod lazer bu alanda son teknoloji ürünüdür.

 

Diod lazer, “ütüleme epilasyon”  özelliği sayesinde ağrısız ve mevsim farkı gözetmeksizin uygulanır. İşlem sırasında saniyede 10 atış yaparak tüm vücut epilasyon işlemini 45 dk–1 saat içersinde tamamlama özelliğine sahiptir. Kalıcı kıl gidermede oldukça başarılı olan diod lazer; bayanlarda yüz bölgesinde, erkeklerde ise sırt, kol ve ense bölgelerinde uygulanabilen en etkili lazerdir. Koyu tenli kişiler de dahil olmak üzere tüm cilt tiplerinde rahatlıkla uygulanır.

 

Diod lazerin yan etkisi yoktur ve diğer lazer sistemlerinde meydana gelen yanık ve lekeler görülmez. İşlem sonrasında ince tüylerde ve yüz bölgesindeki tüylerde artış olmaz. Kişiler günlük yaşamlarına devam eder.

 

Alexandrite lazer son zamanlarda en çok tercih edilen lazerdir. Hastaya ilk uygulama da vücut bölgesindeki kılların anında dökülmesini sağlar. Dezavantajı ise güneş hassasiyetinden dolayı yazın Alexandrite lazer kullanılmaz. Yüz bölgesi, erkek sırtı, erkek kolu ve erkek ensesi gibi bölgelerde Alexandrite lazer başarısı daha düşüktür ve belli yan etkileri vardır. Ayrıca belli oranda kıllarda tetiklenme yapabiliyor.

 

Nd:yag lazer epilasyonda başarılı değildir. Vasküler lazer anlamında kullandığımız lazer tipidir. Koyu renkli tene sahip olan kişilerin yüz bölgesinde rahatlıkla uygulanabilir. Diğer 2 lazer türüne göre epilasyondaki başarı oranı daha düşüktür.

 

Dermaterapi nedir?

Dermaterapi, dermaroller cihazını kullanarak yapılan tedavinin ismidir.

 

Dermaroller silindirik tambur üzerinde 0.2–2.5 mm boylarında 192 tane farklı uzunluktaki iğnelerden oluşan tıbbi bir alettir. İğnelerin cilt yüzeyinde açtığı  mikrokanallar  yaklaşık 20 dk. içersinde iz bırakmadan derinin kendi elastikiyeti ile kendiliğinden kapanır. Açılan kanallar deri tarafından yara gibi algılanır ve onarma mekanizması çalışmaya başlar.

 

Dermaroller birçok tedavi yönteminde kullanılabilir. Akne skarları, leke tedavisi, gözaltı morluğu ve göz çevresi kırışıklıkları, gebelik çatlakları, saç dökülmesi ve sellülit  tedavilerinde oldukça etkilidir.

 

Dermaroller güneş hassasiyeti yaratmaz, yaz aylarında dahi kullanımı güvenlidir. Uygulama sonrası hastalar günlük hayatlarına devam edebilir.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 13981 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim