Aşağıdaki belirtilerden iki veya üçü sizde varsa, hipoglisemili yani kan şekeri düşük biri olabileceğinizi aklınızda tutmalısınız.
Öğün atladığınız zaman şekerli, unlu, yağlı besinlere saldırıyor musunuz? Zaman zaman ciddi halsizlik, bitkinlik atakları yaşıyor musunuz? Bu ataklarla birlikte ve bunlar olmadan çarpıntı ellerde titreme, terleme, huzursuzluk, sinirlilik problemleriniz oluyor mu? Özellikle yemeklerden sonra gelen uyku basmalarından ve bazen de gün boyu tekrarlayan uyuklamalardan şikayet ediyor musunuz? Bu şikayetleriniz genellikle karbonhidratı yoğun (tatlı, hamur işi, pilav, makarna gibi) gıdaları tükettikten sonra mı meydana geliyor? Halsizlik, yorgunluk, bitkinlik gibi belirtilerden bir şeyler yiyip içince kolayca kurtulabiliyor musunuz? Sabahları baş ağrısıyla uyanıyor musunuz? Geceleri ter içinde ve huzursuz bir şekilde uyanıyor musunuz?
Bu soruların çoğun yanıtınız “evet” ise hipoglisemi hastası olabilirsiniz. Hipogliseminin en önemli özelliği, hepsinde olmasa da ileride diyabet adayı olmaya yatkınlık göstergesi olabileceğidir. Bu nedenle bu belirtileri yaşayan, ailesinde diyabet öyküsü bulunan hastalar, mutlaka hekime başvurup yükleme yani oral glukoz tolerans testi (OGTT) yaptırmalıdırlar. Bunun sonucuna göre de mutlaka diyet ve egzersiz, gerekirse de ilaç tedavisi almalıdırlar.