• BIST 10025.47
  • Altın 2976.723
  • Dolar 35.1352
  • Euro 36.6264
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 5 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 8 °C
  • İzmir 7 °C

Yedi alışkanlıktan vazgeçin, kilo almaktan kurtulun

Yedi alışkanlıktan vazgeçin, kilo almaktan kurtulun
Kilo vermek için beslenmenizi ve egzersiz planınızı gözden geçirmenize gerek yok. Bırakacağınız basit alışkanlıklarla kolayca kilo verebilirsiniz.

Fitbie isimli internet sitesinde yer alan haberde, son zamanlarda yapılan araştırmaya göre bir insan her gün kilosunu etkileyen 200 karar veriyor. Bu kararlardan çoğu "Maraton koşucusu olmalı mıyım?" gibi çok büyük seçenekler değil. Daha uzun süre yürüsem daha mı iyi olur?" gibi küçük kararlardır.

İşte kilo almanıza neden olan ve bırakmanız gereken 7 alışkanlık:

- Servis tabağınızı masaya bırakmak: Cornell Üniversitesi'nde görevli araştırmacılar, yemeklerini mutfaktaki ocaktan ya da tezgahtan alanların servis tabakları yemek masasında duran kişilerden daha az yediklerini belirlediler. Bilim adamları, yiyecek ile aramızda uzaklık olunca, daha fazlası için gerçekten aç olup olmadığımızı düşündüğümüzü söylediler.

- Çok az ya da çok fazla uyumak: Uyku düzeni tüm kilo verme programları için hayati öneme sahiptir. Wake Forest Üniversitesi'nde görevli araştırmacılar, katılımcıları 5 yıl izledikten sonra 40 yaşın altındaki grupta her gece 5 saat ve daha az uyuyanların 6-7 saat uyuyan gruba göre 2,5 kat daha fazla göbek yağına sahip olduklarını belirlediler. 8 saat ve daha uzun süre uyuyanların ise 6-7 saat uyuyan gruba göre daha az göbek yağına kasına sahip olduklarını açıkladılar. Ancak 8 saatten fazla uyuyanların ise daha az aktif oldukları kaydedildi.

- Televizyon izlerken bir şey yapmamak: Çok fazla televizyon izlemek kilo aldırıyor. Fakat, televizyon izlerken başka bir şey de yaparsanız kilo almazsınız. Örneğin, bulaşık yıkamak veya ütü yapmak gibi. Bulaşık yıkarken yarım saatte 70 kalori yakıyorsunuz. Vermont Üniversitesi'nde görevli araştırmacılar, aşırı kilolu katılımcıların televizyon izleme süresini yarı yarıya azalttıklarında fazladan 119 kalori yaktıklarını belirlediler.

- Gazlı içecek içmek: Araştırmacılar, bir kişinin obezite riskini gazlı içecek tüketimini ölçerek hesaplanabileceğini söylüyorlar. Yarım kutu gazlı içecek aşırı kilolu ya da obez olma riskini yüzde 26, bir kutu yüzde 30,4, 1-2 kutu yüzde 32,8 ve 2 kutudan fazlası ise riski yüzde 47,2 oranında artırıyor.

- Büyük lokmalar almak: Alman araştırmacılar geçtiğimiz günlerde büyük lokmaların ve hızlı çiğnemenin aşırı kiloya yol açtığını belirlediler. 3 saniyede daha büyük lokmalar yiyenlerin 9 saniyede daha küçük lokmalar yiyenlere oranla yüzde 52 daha fazla yemek tükettiklerini belirlediler.

- Yeterince yağ tüketmemek: Alabama Üniversitesi'nde görevli araştırmacılar, çok az yağ ile birkaç yüz kalori karbonhidrat değiştirmenin kilo vermeye yardım ettiğini ve kan şekeri seviyesini düşürdüğünü açıkladılar.

- En iyi rehberliğe sahip olamamak: Kanadalı araştırmacılar, kilo verme tavsiyeleri içeren maillere kaydolmanın kilo vermeye yardımcı olduğunu açıkladılar. Araştırmacılar, binden fazla çalışan yetişkine diyet ve egzersiz önerileri içeren e-postalar gönderdiklerinde, bu kişilerin fiziksel aktivitelenrini daha iyi geliştirdiklerini ve daha akıllıca beslendiklerini gördüler.
 



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4012 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim