• BIST 9367.77
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Yaz Yaklaşıyor, Selüliti Olanlar Dikkat!

Yaz Yaklaşıyor, Selüliti Olanlar Dikkat!
Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte selülit sorunu yaşayanlara tavsiyelerde bulunan Cilt ve Güzellik Uzmanı Ahmet Akın, işlenmiş gıda ve ilave şekerli...

Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte selülit sorunu yaşayanlara tavsiyelerde bulunan Cilt ve Güzellik Uzmanı Ahmet Akın, işlenmiş gıda ve ilave şekerli yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini söyledi.

Kadınların daha fazla dikkat ettiği ve bazıları için problem haline gelen selülitin son zamanlarda daha fazla artışa geçtiğini belirten Cilt ve Güzellik Uzmanı Ahmet Akın, selülitin oluşumunu azaltabilecek tavsiyelerde bulundu. İşlenmiş gıda, hazır çorba, ilave şekerli yiyecekler, margarin ve cipsten uzak durulması gerektiğini söyleyen Akın, zayıf bireylerde de deri altındaki yağ oranı değiştiği takdirde selülit görülebileceğini belirtti. Phanes Beauty Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akın, "Bildiğiniz gibi son dönemlerde işlenmiş gıda, şekerli yiyecek, margarin ve cipsleri çok fazla tüketir hale geldik. Bunun yanında özellikle büyük şehirlerde hareketsizliği de göz önünde bulundurursak vücuttaki yağlanma oranında büyük bir yükseliş gözlemliyoruz. Özellikle bayanların selülitlerinde artış olduğunu birçok kişinin bize başvurmasından anlıyoruz diyebiliriz. Tabii ki biz kullandığımız cihazlarla bu selülitleri her ne kadar yok etmeyi başarsak da dikkat edilmediği takdirde tekrar oluşma ihtimali yükseliyor. Bunun için de önce bizim yukarıda bahsettiğim ürünleri tüketmekten kaçınmamız gerekir, kaçınamıyorsak da en aza indirmek faydalı olacaktır. Günlük yürüyüşlerle de vücuttaki yağ oranını azaltıp selülit oluşumunu engelleyebiliriz" dedi.

"Kadınlarda yağ dokusu erkeklere göre fazla olduğu için görülmesi daha sıktır"

Selülitin vücutta nasıl meydana gelebileceğinden ve kadınlarda daha sık görüldüğünden bahseden Akın, "Selülit, deri altındaki yağ hücrelerinin depolanmasıyla meydana gelir ancak bağ dokusu ve vücuttaki kas oranının da bu konuda etkisi yüksektir. Zayıf kişilerde de deri altındaki yağ oranı değişirse yine selülit görülebilir. Kadınlarda yağ dokusu erkeklere göre fazla olduğu için görülmesi daha sıktır ancak çoğu çalışmalarda da görüldüğü üzere çocukluğu şişman geçmiş bireylerde görülme ihtimali daha fazladır. Çünkü asıl hücreler çocukluk çağlarında meydana gelir. İlerleyen yaşlarda oluşan bu büyük hücrelerin küçültülmesi daha zordur. Selülitin dolaşım kanallarına baskı yapması sonucu ise dolaşım bozukluğu meydana gelir. Böylece dokularda sıvı birikimi başlar ve zamanla derideki çökmeler meydana gelir" diye konuştu.

"Mutlaka 2.5 - 3 litre suyu gün içinde bitirmeye çalışalım"

Selüliti önlemek için beslenme ve dengeli programın yanı sıra su tüketimine de dikkat çeken Akın, "Yeterli ve dengeli bir programın yanında her zaman vurguladığımız şey; bol su içmek cildinizin elastikiyet seviyesini düzenlemeye yardımcı olur. Dolayısıyla mutlaka 2.5 - 3 litre suyu gün içinde bitirmeye çalışalım. Su, vücudumuzun olmazsa olmazıdır. Ayrıca suyun içerisine atacağınız limon dilimleri ve nane yaprakları vücudunuzun pH dengesini korumada yardımcı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2028 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim