• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 7 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 13 °C

Yaz İshalinde Et Uyarısı

Yaz İshalinde Et Uyarısı
Memorial Kayseri Hastanesi Uzman Diyetisyeni Betül Merd, ısınan havalarda bozulan ürünlerin ishale sebep olduğunu ve genelde et grubunda yaşandığını söyleyerek,...

Memorial Kayseri Hastanesi Uzman Diyetisyeni Betül Merd, ısınan havalarda bozulan ürünlerin ishale sebep olduğunu ve genelde et grubunda yaşandığını söyleyerek, "Et grubu bozulmaya ve bakteri üretmeye açıktır" dedi.

İshal durumunda muz ve patates tüketiminin olması gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Betül Merd, "Havaların ısınması ile birlikte gıdalarda da bozulma riski artabiliyor ve bu sebepten ishallerde artışlar olabiliyor. Burada da ishal durumunda elektrolit kaybı olduğu için kişilerin öncelikle mutlaka su tüketimini arttırması lazım. İshal geçene kadar da lifli besinlere biraz ara vermeleri gerekiyor. Muz tüketimi artırılabilir, patates tüketimi ishale çok iyi gelecektir tüketimi arttırılabilir. Su ve mineral kaybı olduğu için yine sade bir maden suyu tüketimi önerebiliriz kaybı yerine tekrardan koymaları için. Tuz tüketimini orada arttırmış oluyoruz çünkü bir miktar tuz kaybı da oluyor" dedi.

Betül Merd, özellikle et grubunun bozulmaya ve bakteri üretmeye açık olduğunu söyleyerek, "İshal vakalarını azaltmak için saklama koşullarına dikkat etmemiz lazım. Dışarıda ürün bekletmememiz lazım, bulaş riskine dikkat etmemiz lazım ve artı 4 derecede saklamamız lazım gıdaları. Genelde et grubu ile ilgili sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Et grubu bozulmaya açıktır. Mikrop ve bakteri üretmeye açıktır. O yüzden bu besinlere dikkat edilmesinde fayda var. Mesela pidecilerde en çok rastladığımız şey dışarıda bekleyen kıyma sürekli pide haline getiriliyor ama uzun saatler dışarıda kalıyor. Orada farkına çok varılmıyor ve baharatlı olduğu için tadıyla ilgili de çok farkında olamıyor kişiler. Fakat sonrasında zehirlenmelere ve ishale sebep olabiliyor" ifadelerini kullandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 820 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim