• BIST 9916.22
  • Altın 2962.961
  • Dolar 35.2472
  • Euro 36.7735
  • Ankara 8 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 9 °C
  • İzmir 11 °C

Yanlış havuz seçimi dış kulak yolu enfeksiyonu nedeni

Yanlış havuz seçimi dış kulak yolu enfeksiyonu nedeni
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çekin, havuzda, denizde veya duşta dış kulak yolunun suyla teması nedeniyle dış kulak yolu enfeksiyonunun ortaya çıkabileceğini belirtti.

İSTANBUL - HATİCE ŞENSES

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Engin Çekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dış kulak yolunun iyi korunan ve kendi kendini temizleyebilen bir yapıya sahip olduğunu, buna rağmen mantar, virüs ve bakteri gibi çeşitli etkenlerin oluşturduğu enfeksiyonların bölgeyi etkileyebildiğini ifade etti. 

Dış kulak yolunu kaplayan koruyucu yağlı tabakayı ortadan kaldıran her türlü koşulun bu etkenlerin ciltten içeri girmesine ve dolayısıyla dış kulak enfeksiyonuna neden olabildiğini aktaran Çekin, uygun olmayan pH değerlerindeki suyun teması sebebiyle bu tabaka veya cildin hasar alabileceğini vurguladı.

Doç. Dr. Çekin, özellikle aşırı suda kalanlarda ve kulak çubuğu gibi çeşitli aletlerle dış kulak yolu temizliği yapmaya çalışanlarda koruyucu yağlı tabakanın inceldiğini veya kaybolduğunu dile getirerek, "Buna bir de kirli ya da uygun olmayan koşullardaki su ile temas eklenince dış kulak enfeksiyonu kaçınılmaz olur. Havuz, deniz veya duşta dış kulak yolunun suyla teması nedeniyle dış kulak yolu enfeksiyonu ortaya çıkabilir. Yaz aylarında artış gösteren ve tedavi edilmediği takdirde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen rahatsızlığın sıklıkla en önemli nedeni, uygun koşulları sağlamayan havuz sularıdır." diye konuştu. Kesinlikle ihmal edilmemelidir. Hastalığın tedavisinde hastaya uygun olarak seçilen antibiyotikli ve ödem giderici damlalar genellikle yeterlidir. Bazı durumlarda ise tedavinin yanı sıra, hekim tarafından yapılacak kulak bakımına da ihtiyaç duyulmaktadır. Dış kulak yolu çok şiş olan hastalarda ise dış kulak yoluna yerleştirilen pamuklu tıkaçlar ilaçlarla devamlı ıslatılarak tedavi etkili hale getirilmektedir. Çoğunlukla ağızdan antibiyotiğe ihtiyaç duyulmaz." 

Doç. Dr. Çekin, "Havuz kullanıcıları, başta dış kulak yolu ve göz enfeksiyonları olmak üzere birtakım hastalıklardan korunmak için uygun temizleme sisteminin usulüne uygun şekilde kullanıldığına emin olmalıdır. Belki de havuzun görüntüsünden çok kullanılan dezenfeksiyon sistemi seçimde belirleyici olmalıdır." dedi. 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2072 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim