• BIST 9907.38
  • Altın 2617.654
  • Dolar 33.5256
  • Euro 36.6625
  • Ankara 31 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Bursa 29 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 33 °C

Yalova'da mobil aile hekimliği hizmetinde doktor hastanın ayağına gidiyor

Yalova'da mobil aile hekimliği hizmetinde doktor hastanın ayağına gidiyor
Yalova'da, İl Sağlık Müdürlüğünce uygulanan mobil aile hekimliği hizmeti sayesinde belde ve köylerdeki hastalara ulaşılarak sağlık hizmetlerinden yararlanmaları sağlanıyor.

İl genelinde 33 Aile Sağlığı Merkezi ve 95 aile hekimi tarafından kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri, birinci basamak tanı, tedavi, rehabilitasyon ve danışmanlık hizmetleri sunuluyor.

Aile hekimleri, halkın sağlık merkezlerine ulaşamayacağı yerleşim birimlerinde ise haftanın belli gün ve saatlerinde bu bölgelere giderek hizmetleri yerine getiriyor.

Merkeze bağlı Sugören köyüne giden aile hekimi Dr. Mustafa Gültopu, gazetecilere, haftanın 2 günü öğleden sonraları dörder saat bu yerleşim biriminde görevlerini sürdürdüklerini söyledi.

"Hasta muayenesi, rutin ilaç takipleri, onun dışında aşı nakil kaplarıyla koruyucu sağlık hizmetini yine burada veriyoruz. Burada kalıcı bir sağlık evimiz olduğu için kanser tarama uygulamalarını da vermekteyiz." diyen Gültopu, köylülerin verilen hizmetlerden memnun kaldıklarına yönelik olumlu dönüşler aldıklarını, bunun kendilerini mutlu ettiğini anlattı.

Mehmet Şahin Aile Sağlığı Merkezinde görevli Dr. Lale Sezen Pehlivan, birinci basamakta yaş, cinsiyet, sağlık problemi ayırt etmeksizin kendilerine başvuran herkese sağlık hizmeti sunduklarını dile getirdi.

Her yaş grubuna özel ayrı hizmetlerinin olduğunu bildiren Pehlivan, şunları kaydetti:

"Gebe, bebek, çocuk izlemeleri, aşılarımız var. Koruyucu sağlık hizmetlerinde aşılama en önemli basamak. Yaşlı izlemlerimiz var. Yetişkin çağı aşılamalarımız söz konusu. Ergenlik çağındaki tüm çocuklarımızı takip ediyoruz, gerekli tetkikleri yapabiliyoruz. Belli yaş ve risk gruplarında kanser taramalarını yapıyoruz. Kısaca sağlığın temeli aslında aile hekimliğinden içinde geçiyor. Aile hekimi kişiyi her şeyi ile bilir. Yani akut, kronik sağlık problemlerini, sağlık geçmişini, genel durumunu bilir, daha sağlıklı bir şekilde değerlendirir."

Köylülerden Nuriye Palkan, aldıkları sağlık hizmetinden doktor ve hemşirelerden çok memnun olduklarını ifade etti.

Mobil ekibin sağlıkla ilgili tüm konularda kendilerine destek olduğunu belirten Palkan, "Bundan iyisi can sağlığı. Haftada 3 gün gelinse daha fazla memnun oluruz. Acile koşacağımıza, orada sırada bekleyeceğimize buraya gelip tedavimizi oluyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 153 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim