• BIST 10647.91
  • Altın 2450.255
  • Dolar 32.6226
  • Euro 34.9882
  • Ankara 30 °C
  • İstanbul 29 °C
  • Bursa 30 °C
  • Antalya 36 °C
  • İzmir 36 °C

Yalova Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nden Bir İlk Daha

Yalova Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nden Bir İlk Daha
Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kentte ilk defa tamamen kapalı omuz ameliyatı gerçekleştirildi.

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kentte ilk defa tamamen kapalı omuz ameliyatı gerçekleştirildi.

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi bir ilke daha imza attı. Hastaneye geceleri ağrılarından dolayı uyumama şikayeti ile müracaat eden 51 yaşındaki D.B'nin uzun süreden beri sağ omuzunda ağrı, hareket kısıtlığı ve geceleri ağrı nedeniyle uyuyamama şikayetleri üzerine hastanede yapılan tetkiklerde omuz liflerinde kopma olduğu tespit edildi. Uygulanan medikal tedaviye rağmen şikâyetleri geçmeyen hasta için operasyon kararı alındı. Başhekim Yardımcısı Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Seçkin Özcan tarafından tamamen kapalı (Omuz Artroskopik) omuz ameliyatı gerçekleştirildi. Doktor Özcan operasyon ile ilgili şunları kaydetti:

"Rotator Cuff Sendromu, omuz ekleminde yer alan ve hareketi sağlayan tendonların zedelenmesi veya yırtılması sonucu ortaya çıkan bir yaralanmadır. Omuzda ağrıya, hareket kısıtlılığına ve güçsüzlüğe neden olan rotator cuff sendromu'nun iki temel nedeni yaralanma ve tendonlardaki yaşa bağlı yıpranmadır. Tedavi seçenekleri arasında istirahat, ağrı kesici ilaçlar ve fizik tedavi uygulamaları yer almaktadır. Gerektiğinde ise cerrahi tedavi uygulanmaktadır. Cerrahi tedavide ise günümüzde önerilen yöntem artroskopik yöntemle tamamen kapalı olarak yırtık olan kasların tamir işlemidir. Kapalı omuz ameliyatlarının iyileşme süreci açık ameliyatlara göre daha hızlı olup ameliyat sonrasındaki süreç hastalarımız için daha konforludur."

Yalova genelinde ilk defa yapılmaya başlanan artroskopik rotator cuff onarım ameliyatı sayesinde hastaların çevre illere sevk gerekliliği ortadan kalktı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 338 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim