• BIST 8663.88
  • Altın 3021.991
  • Dolar 34.3322
  • Euro 37.3761
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 12 °C

Yağ aldırma estetiği

Yağ aldırma estetiği
Aynı zamanda lipoplasti olarak da adlandırılan liposuction, vücudun belirli bölgelerine uygulanan, ucunda kanül bulunan özel bir cihaz tarafından cilt altındaki fazla yağların emilerek alınmasına dayanan bir estetik cerrahi uygulamasıdır.

Aynı zamanda lipoplasti olarak da adlandırılan liposuction, vücudun belirli bölgelerine uygulanan, ucunda kanül bulunan özel bir cihaz tarafından cilt altındaki fazla yağların emilerek alınmasına dayanan bir estetik cerrahi uygulamasıdır. Estetik cerrah Dr. Defne Erkara liposuction hakkında bilgi verdi.

Liposuction uygulamasında hedef vücut şeklini değiştirerek daha estetik bir görünüme kavuşmaktır. Sağlıklı kilo vermek ve yaşam stilini değiştirmek şartıyla genellikle uzun ömürlü sonuçlar elde edilir.  Karında, sırtta, bacaklarda ve vücudun diğer bölgelerinde biriken aşırı yağ depozitlerini diyet ve sporla yok etmeye çalışmak bazan zor ve sinir bozucu bir süreç olabilir. Çoğu zaman, tek başına diyet ya da egzersiz yağları yakmak için yeterli değildir. Bu gibi durumlarda estetik açıdan iyi bir vücut şekli elde etmek isteyen birçok insan, bugün 30 yılı aşkın süredir kullanılan ve en popüler estetik cerrahi tekniklerinden biri olan liposuction'a yönelmektedir. Bu güvenilir, ve etkinliği kanıtlanmış prosedür, milyonlarca hastada izole yağ birikimlerinin çıkarılması yoluyla estetik görüntülerinin iyileştirilmesine yardımcı oldu. Meme küçültme estetiği, karın estetiği gibi diğer plastik cerrahi işlemlerle birlikte de kullanılan liposuction, vücut hatlarını düzeltmek ve yenilenmek isteyen herkes için pratik ve ideal çözümler sunar. 

Hastalar liposuction uygulanması yapılmadan önce, tecrübeli bir plastik cerrah tarafından ayrıntılı şekilde muayeneden geçirilmelidir. Liposuction uygulaması başka sağlık problemi olmayan, fazla kilosu olan ama obez olmayan, diyet ve egzersize cevap vermeyen bölgesel yağ birikimleri olan hastalarda başarıyla uygulanır. 18 yaşından büyük, kadın ya da erkeklere uygulanabilir. Hamile ya da emziren kadınlara, işlemden etkilenebilecek başka sağlık sorunları olan, kan sulandırıcı ilaç kullanan ve bunları ameliyat öncesi ve sonrası dönemde bırakmaları mümkün olmayan hastalarda liposuction uygulanamaz. Liposuction, bir kilo verme prosedürü değildir ve ciltteki çatlak izlerini ve selüliti ortadan kaldıramaz. Bu işlem sadece küçük, bölgesel yağ birikimlerini ortadan kaldırabilir. Liposuction uygulaması yapılan alandan genellikle en fazla 5 kiloluk bir yağ birikimi çıkarılabilir. Liposuction için ideal aday, halihazırda normal bir vücut ağırlığına sahip olup vücudunda bölgesel yağ birikimleri bulunan adaylardır. Şeker hastalığı ve yüksek tansiyon gibi kronik rahatsızlıkları olan kişiler, arzu edilen estetik sonucu elde edemeyebilirler. Kalp hastalığı, şeker hastalığı, dolaşım bozukluğu ve akciğer hastalığı olanlar, ciddi sağlık sorunları yaşayabilecekleri için liposuction yaptırmaktan kaçınmalıdırlar. Liposuction yaptırmak istedikleri bölgeden daha önce ameliyatı olmuş olan adaylar da, önceki ameliyat tamamen iyileşene kadar beklemelidirler. Liposuction estetiği yapıldıktan sonra tam iyileşme genellikle, yaklaşık olarak 2 haftada gerçekleşir. Şişme azalana kadar işlemin sonuçları her zaman fark edilemeyebilir. İşlem yapılan alanın tamamen normale dönmesi, altı aylık bir süre alabilir. Her bir kişinin bireysel gereksinimlerini karşılamak için uyarlandığından, liposuction uygulamasının maliyeti hastadan hastaya farklılık gösterir. Liposuction Yapılabilen Vücut Bölümleri Dünya çapında çok yaygın olarak kullanılan liposuction yöntemini, kadınların yanı sıra erkekler de sıklıkla tercih etmektedir. Kadınlarda sıklıkla uygulanması yapılan alanlar karın, meme, kalçalar, baldırlar, uyluklar, dizler, kollar, yanaklar ve boyun bölgesidir. Liposuction hastalarının yaklaşık % 15-25'ini oluşturan erkekler arasında ise en çok tedavi edilen alanlar; çene ve boyun bölgesi, karın, yanaklar ve meme bölgesidir. Gıdı dediğimiz, çene altında aşırı yağ birikmesi o bölgede katlanmaya neden olarak, kişinin iki çenesi varmış gibi görünmesine neden olur. Genellikle bu aşırı kilolu olmanın bir sonucudur; fakat bazen normal kilolu insanlarda da görülebilen bir durumdur. Bu durum, liposuction yöntemi ile kolaylıkla tedavi edilebilir. Bufalo hörgücü denilen boyun ile sırtın birleştiği yerde yağ birikmesi durumunda liposuction iyi bir tedavi seçeneği olacaktır. Meme küçültme operasyonlarında tek başına; ya da diğer cerrahi prosedürlerle birlikte kullanılır. Erkeklerde jinekomasti adı verilen meme büyümesinin cerrahi tedavisinde liposuction bir tedavi seçeneğidir.

Karın bölgesinde, diyet ve egzersize dirençli aşırı bir yağ tabakası bulunabilir. Genellikle liposuction bu bölge yağ birikimlerinde iyi bir çözüm sunabilir; ancak yağ dokusu karın içindeyse, o zaman liposuction yöntemi kullanılamaz. Siz de liposuction hakkında detaylı bilgi almak isterseniz Dr. Defne Erkara'nın https://www.defneerkara.com/vucut-estetik-ameliyati/liposuction.html internet sayfasına başvurabilirsiniz.  

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 13875 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim