• BIST 9367.77
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 17 °C

Vücutta oluşan benler alınmalı mıdır?

Vücutta oluşan benler alınmalı mıdır?
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Figen Özgür, vücutta oluşan benlerin üç sebeple alınabileceğini söyledi.

Benlerle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Özgür, normal bir insanın vücudunda 10 ile 40 arasında ben bulunacağına dikkat çekerek,benlerin yapısı hakkında şunları kaydetti:

"Doğumla birlikte bulunan, yenidoğan bebeğin vücudunun büyük bir bölümünü kaplayan ve üzerinde fazla miktarda kıl bulunan benler dev kıllı ben olarak anılırlar. Bu benler nadiren çocuğun tüm vücudunu kaplayarak, halk arasında 'kurtadam' olarak bilinen görünüme neden olabilir.

Güneşe maruz kalma ve güneş ışınları, benleri oluşturan hücreler üzerinde uyarıcı etki oluşturduğunu söyleyen Prof. Dr. Özgür, "Bir başka neden olacakta gebelik esnasında hormonal nedenlerle benler büyüyebilir" şeklinde konuştu.

Kansere dönüşebilecek benlerin yapısı hakkında kesin bilgi vermenin mümkün olmadığını vurgulayarak, ailesinde deri kanseri olan veya dev kıllı beni olan hastaların dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Vücutta oluşan benlerin üç sebeple alınması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Özgür, Bunların ilki estetik açıdan göze hoş gelmeyen benlerdir. Aslında yüz bölgesindeki bazı benler estetik açıdan kişinin yüz hatlarını tamamlar. Bununla birlikte benin alındığı yerde iz kalacağı için kozmetik amaçlı olarak benlerini aldırmak isteyen hastaların bu konuyu plastik cerrahları ile görüşmesi gerekmektedir. Benlerin alınmasının ikinci nedeni üzerinde kanser gelişiminden şüphe edilen benlerdir. Üçüncü neden ise burun kanatlarının etrafı, göz kapağı ve dış kulak yolu gibi yerlerde ortaya çıkan benlerdir. Dev kıllı benlerde ise kanser gelişme ihtimali, normal bir bene göre oldukça fazla olduğu için küçük yaşlardan başlayarak bu benlerin alınması önerilmektedir diye konuştu.



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5398 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim