• BIST 9367.77
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 17 °C

Vücudunuzu yağ yakma makinesi haline getirin

Vücudunuzu yağ yakma makinesi haline getirin
Vücudumuz kendisini koruyabilmek için kilo vermeye değil, almaya yönelik olarak çalışır. Protein veya karbonhidratların tüketimi gibi bazı kurallara dikkat ederek vücudunuzu yağ yakma makinesine çevirebilirsiniz.

GÜLŞEN ALTIN

Kilo vermemiz için önce bedenimizi iyi tanımalı, nasıl çalıştığını çok iyi bilmeli ve bu dahi makinenin mantığını öğrenmeliyiz. Tarihi açıdan bakarsak, vücudumuzun sistemleri kendini koruyabilmek için kilo almaya yönelik çalışır, kilo vermeye yönelik değil. Eski çağlarda insanların beslenme düzeni otlar, yabani hayvan etleri (bunların çoğu yağsız etlerdir), kök bitkileri, sebzeler, kurubaklagiller, tam buğday gibi tamamı doğal, işlem görmemiş, büyük ölçüde kalorisi düşük besinlerdi. Günümüzde ise kilo vermemizi sağlayan sistemleri bozmuş, kilo almamızı sağlayan sistemleri güçlendirmiş durumdayız. Böylece anatomimizin dengesini bozduğumuzu ve vücutlarımızı bir yağ depolama makinelerine çevirdiğimizi söyleyebiliriz. Puding gibi, hatta jöle gibi bir yağ dokusu yerine, çok sert bir vücuda, kaslara ve aynı zamanda sert yağ organlarına sahip olmalıyız. Peki bunun için ne yapmalıyız? Öncelikle vücudumuzun yağ yakma kapasitesini artırmalıyız. Yağ dokusu, vücudun aldığı fazla enerjiyi depoladığı bir doku formudur. Depodaki yağı işler hale döndürebilmek için vücuda alınan enerjinin azaltılması gerekir. Enerjinin azaltılması, vücudun yağ yakması için tek başına yeterli bir hamle değildir. Vücut ya yağ yakacak ya da kas dokularını parçalayacaktır. Vücuda yağ dokularını işaret ederek 'yağ yak' emrinin verilmesi gerekir. Bu emir kişinin aldığı öğün ve içeriği ile ilgilidir ve kişiden kişiye parmak izi gibi farklılık gösterir. Bu yüzdendir ki, çoğu kişi çok düşük kalorili beslenmesine rağmen kilo veremez. 

KASLAR KALORİ YAKAR 
Vücudumuzun kas kütlesini artırmalıyız. Kaslarınızın gelişmesi ve onarımı için yağsız, yüksek kaliteli, size uygun miktarda protein ile beslenmelisiniz, aynı zamanda sağlık durumunuz ve yaşınıza uygun egzersiz çalışmalısınız. Tabii tüm öğünlerinizin ayrıntıları büyük önem taşıyor. Kasların asıl avantajı kaloriyle beslenmeleridir. Yani kaslar her hareket ettiğinde metabolizmaya kalori yakma yeteneği verir. Her yarım kilo kas sadece varlığını sürdürebilmek için bile 40 ila 120 kalori yakar, oysa yağ bunun için sadece 1 ila 3 kaloriye ihtiyaç duyar. Zaman ilerledikçe, bu durum metabolizma hızında ve kalori yakma oranınında çok büyük bir fark yaratır. Demek ki öncelikli olarak kas kütlemizin artması için beslenmemizde düşük kalorili, az yağlı protein yer almalı ve aynı zamanda protein miktarı kişinin boyu, kilosu ve sağlık durumuna uygun miktarlarda olmalı. Protein kaynağı ne kadar yağsız olursa o kadar iyidir. Proteinleri de abartmadan doğru miktarda tüketmeliyiz ve doğru protein kaynakları konusunda bilgi sahibi olmalıyız.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 13117 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 3 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim