• BIST 9743.79
  • Altın 3068.383
  • Dolar 35.471
  • Euro 36.6858
  • Ankara 8 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 12 °C

Vitamin deposu ve aşk iksiri: Peynir

Vitamin deposu ve aşk iksiri: Peynir
Peynirin içinde bulunan 'phenylethylamine' adlı bir kimyasal maddenin, kan dolaşımını hızlandırdığı ve kandaki glikoz seviyesini yükselterek beyne yoğun şekilde aşk sinyalleri gönderdiği ortaya çıktı

 

ODA SICAKLIĞI GEREK
Bilim adamları peynirin içinde bulunan "phenylethylamine" adlı bir kimyasalın kan dolaşımını hızlandırdığı ve kandaki glikoz seviyesini yükselterek beyne aşk sinyalleri gönderdiğini söylüyor. Eldeki bu bilimsel veri İtalyan ve Fransızların dünyanın en güzel peynirlerini üretmenin yanı sıra; sahip oldukları ateşli aşık namını da bir nebze açıklıyor.
Ambalajı açıldıktan sonra buzdolabına konulan peynirleri, hava ve nem ile temas etmeyecek şekilde saklamak gerekir.
Peynir yemeden önce aromasının ve tadının en belirgin şekilde ortaya çıktığı oda sıcaklığına getirilmesi önerilir.

DÜNYANIN EN PAHALI PEYNİRİ HANGİSİ?
İsviçre ve Fransa peynirleriyle ünlü iki ülke olmasına rağmen, en pahalı peynir İspanya'da... İki kilogramdan daha azı 4 bin Euro'ya satılan İspanyol peyniri Cabrales, dünyanın en pahalı peyniri.

İDEAL PEYNİR TABAĞI İÇİN
İdeal bir peynir tabağı hazırlarken dikkat edilmesi gereken önemli detaylar şunlar:
Peynirler üçgen kesilmeli ve sivri uçları tabağın dışına bakacak şekilde yerleştirilmeli. Hafif lezzetli olanlardan daha keskin tatlı olanlara doğru bir dizilim olmalı.
Layığına uygun bir peynir tabağının olmazsa olmaz peynirleri: Taze peynir, koyun veya keçi peyniri, Brie ya da Camembert gibi beyaz küflü yumuşak peynirler, Gouda, emmental gibi kırmızı küflü yumuşak peynirler, parmesan, rokfor ve gorgonzoladır.
Peynirin yanında; taze, esmer, gevrek kıvamında kabuklu ekmekler tercih edilmelidir.
İtinayla seçilmiş bir şarabın yanı sıra peynir tabağına eşlik edebilecek ürünleri ise; kraker, peksimet ya da, ceviz, badem gibi çeşitli kuruyemişler; incir ve üzüm gibi meyveler; maydanoz, rezene gibi yeşillikler olabilir.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5763 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim