Tunceli Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü'nde görev yapan 10 akademisyenden 3'ünün veterinerlik kökenli olup bölüme geçtiği ve akademik kadrolarını burada alabildikleri ortaya çıktı.
Yeni kampus inşaatı bitmediği için akademik yıl açılışı 1.5 ay gecikmeyle yapılabilen, üniversite için planlanan su deposu askeriyeye "kalekol" olarak tahsil edilen Tunceli Üniversitesi'nde yönetim, akademik kadroların değerlendirmesi konusunda da tepki çeken kararlara imza atıyor. Tunceli Üniversitesi yönetimi, Sağlık Yüksekokulu'nda da uzmanlıkları farklı alandan olan isimlere görev verdi. Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü'nde biri doçent, ikisi yardımcı doçent kadrosundaki üç öğretim üyesi eğitimlerini veterinerlik alanında tamamlamasına karşın hemşirelik eğitimi alan öğrencilere ders anlatıyor.
3 yıldır veteriner
Toplam 10 akademisyenin görev yaptığı Hemşirelik Bölümü'nün iki doçentinden biri olan Doç.Dr. Fulya Benzer, 1990 yılında yüksek lisans ve doktora eğitimi Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde tamamladı. 2010 yılında Doçentliğini Elazığ'da "Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü"'nden alan Benzer, 2012 yılında Tunceli Üniversitesi Hemşirelik bölümüne geçerek ders vermeye başladı. Benzer 12 yıllık veterinerlik tecrübesini hemşirelik alanında sürdürüyor.
Tavşanlar uzmanlık alanı
Tunceli Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu'nda görev yapan bir diğer veteriner kökenli akademisyen ise Yrd.Doç. Mehmet Cengiz Ölçal hemşire adaylarına anatomi ve mikrobiyoloji derslerini Ölçal anlatıyor. Sağlık Yüksekokulu'nda ders veren Doç.Dr. Fulya Benzer aynı zamanda Üniversite bünyesinde enstitü müdürü. Özellikle tavşanlar üzerine çalışmaları dikkat çeken Benzer'in, uluslararası bilimsel veterinerlik dergilerinde de makaleleri bulunuyor.
Kıvanç EL