• BIST 9936.76
  • Altın 2744.625
  • Dolar 33.9252
  • Euro 37.7732
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 29 °C

Vatandaşlar Halk Sağlığı Haftası Etkinlikleri İle Bilgileniyor

Vatandaşlar Halk Sağlığı Haftası Etkinlikleri İle Bilgileniyor
Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Halk Sağlığı Haftası çerçevesinde açılan stantlarda yoğun ilgi gösteren vatandaşlar hem...

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Halk Sağlığı Haftası çerçevesinde açılan stantlarda yoğun ilgi gösteren vatandaşlar hem bilgileniyor hem de ödüllü soru-cevap etkinliklerine ve uygulamalı ilk yardım eğitimlerine katılarak keyifli zaman geçiriyor.

İl Sağlık Müdürlüğü'nce 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikler devam ediyor. Halkın sağlık bilincini arttırmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde, Adalar bulvarı üzerinde kurulan stantlar hizmetlerini sürdürüyor. Stantlarda bireylere sağlıklarıyla ilgili dikkat etmeleri gereken konular hakkında uzmanlar tarafından anlatımlar yapılıp daha detaylı bilgilerin yer aldığı broşürler dağıtılıyor. Birçok önemli konu hakkında bilgilendirme yapılmasının yanı sıra düzenlenen eğlenceli ve uygulamalı etkinlikler vatandaşın ilgisini topluyor. Üniversite öğrencileri tarafından yapılan ödüllü soru-cevap etkinliklerine yoğun katılım sağlanırken, mankenler üzerinde gösterilen kalp masajı eğitimleri dikkat çekiyor. Çeşitli kurum ve kuruluşların da katılım gösterdiği stantlar 6 Eylül'e kadar hizmetlerini sürdürecek.

"Gelen kişilere sağlıkla ilgili bilgilendirmeler, çeşitli yönlendirmeler yapılıyor"

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Emrah Atay, "İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı olarak bulaşıcı hastalıklar, bulaşıcı olmayan hastalıklar, ergen sağlığı, üreme birimi ve KETEM birimimiz başta olmak üzere çeşitli birimlerimiz 4 gün boyunca burada stantlarımızda yer alacaklar. Bununla birlikte diğer kurum ve kuruluşlardan da destek gelmiş durumda. Halkımızın ilgisi de oldukça iyi. Gelen kişilere sağlıkla ilgili bilgilendirmeler, çeşitli yönlendirmeler yapılıyor. Mümkün mertebe halkımızın sorularına cevap vermeye çalışıyoruz. Bununla birlikte diğer kurum ve kuruluşlar da bu birliktelik içerisinde kendi kurumlarıyla ilgili bilgi paylaşımlarında bulunmaktalar. Bugün Emniyet Müdürlüğü'nden değerli polis memuru arkadaşlarımız katıldılar. Anadolu Üniversitesi'nden katılım oldu. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nden (ESOGÜ) yine katılım mevcut. Ebelik Bölümü'nden özellikle normal doğum ve üreme sağlığı hakkında bilgilendirme için arkadaşlarımız geldi. ESOGÜ Tıp Fakültesi son sınıf öğrencileri yine aramızda. Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı'ndan arkadaşlarımız aramızda. Onlar da burada hem sağlıkla ilgili genel bilgiler paylaşıyorlar hem de beraberinde bilgi yarışması düzenliyorlar. Yine Yeşilay aramızda. Bununla birlikte İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de bugün için aramızda olan kurumlardan. Tabii diğer günlerde de yine farklı kurumlar bizle birlikte olacak. Etkinliğimiz salı günü başlamıştı, cuma günü de dahil olmak üzere 4 gün boyunca Adalar'da stantlarımız açık olacak" dedi.

"Gayet verimli ve yararlı, gelip geçen herkesin de uğramasını tavsiye ederim"

Vatandaş Esma Yuva, "Bu tür stantların kurulması çok önemli. Tabii televizyonlarda görüyoruz ama burada göz göze temas ederek veya soru sorarak anlatılması bilinçlenmek adına çok daha faydalı oluyor. Anne sütü olsun, kanser olsun, çocuk sağlığı olsun birçok konuda bilgileniyoruz. Böyle stantların kurulmasının ve devamlılığının sağlanmasının çok fayda sağladığını düşünüyorum. Gördüğüm kadarıyla başka kurumlar da stantlar açmış. Farklı farklı açılardan farklı konuları anlatıyorlar. O da çok güzel olmuş. Mesela ben kanserle ilgili KETEM'in konularıyla ilgili bilgiler aldım. Gayet verimli ve yararlı, gelip geçen herkesin de uğramasını tavsiye ederim" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 127 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim