• BIST 11221.52
  • Altın 2620.923
  • Dolar 33.084
  • Euro 36.2614
  • Ankara 33 °C
  • İstanbul 34 °C
  • Bursa 36 °C
  • Antalya 35 °C
  • İzmir 39 °C

Van’ın ‘Tüp Bebek Merkezi’ Projesi Tamamladı

Van’ın ‘Tüp Bebek Merkezi’ Projesi Tamamladı
Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde projesi tamamlanan "Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi" için fiziki çalışmalara...

Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde projesi tamamlanan "Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi" için fiziki çalışmalara başlanıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaklaşık 3 milyon hastaya hizmet veren Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bebek sahibi olmak isteyen ailelerin taleplerine cevap vermek ve il dışı sevklerin en aza düşürülmesi amacıyla çalışma başlatıldı. Bu konuda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından projesi tamamlanan "Tüp Bebek Merkezi" için ilk adımlar atıldı.

İHA muhabirine konuşan Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, kentin sağlık konusundaki ihtiyaçlarına yönelik yeni adımlar attıklarını belirtti. Hasta sevklerinin önemli bir kısmını oluşturan Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezini yakın zamanda hayata geçireceklerini ifade eden İl Müdürü Tosun, "İlimizde kamu hastaneleri, üniversite ve özel hastanelerde herhangi bir tüp bebek merkezi bulunmamaktadır. Bu nedenle de gerek çevre illerden gerekse de ilimizde ciddi bir talep gözlemlediğimiz ve bu talebe binaen de il dışına giden ciddi bir hasta sayısı olduğunu tespit ettiğimiz için bu girişimde bulunduk. Yaklaşık bir buçuk yıldır gerek eğitimler, gerekse ödenekler kısmında ciddi uğraşlar veriyoruz. Bu çalışmamızın ise son kısmına geldik. İlimizde bu hizmeti verecek hekimimiz, eğitimini tamamladı. Bu konuda bir problemimiz yok. Hekimimize teşekkür ediyoruz" dedi.

"Aileleri bebek özlemlerine kavuşturmayı hedefliyoruz"

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde merkezin inşaatına başlayacaklarını dile getiren Tosun, "İnşaatı bittikten ve tıbbi cihazlarını da dizdikten sonra planlarımıza göre kasım itibariyle Van'ımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Merkezin hizmete girmesiyle tıp literatüründe infertilite "kısırlık" için il dışına gidişleri engelleyeceğiz. Bebek sahibi olmak isteyen ailelere bu yöntemle özlemlerine kavuşturmayı hedefliyoruz. Bununla yetinmeyip ilimizdeki üniversite ve özel hastaneleri de tüp bebek merkezlerini teşvik edip hizmet kalitesini artırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 141 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim