• BIST 9936.76
  • Altın 2744.625
  • Dolar 33.9252
  • Euro 37.7732
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 28 °C

Van’da Sağlıklı Yaşam İçin Pedal Çevirdiler

Van’da Sağlıklı Yaşam İçin Pedal Çevirdiler
Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "Halk Sağlığı Haftası" etkinlikleri kapsamında bisiklet turu düzenlendi.

Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "Halk Sağlığı Haftası" etkinlikleri kapsamında bisiklet turu düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığınca "Halk Sağlığı Haftası" çerçevesinde Van Pedalşör Bisiklet Kulübü ile Öğretmenler Bisiklet Topluluğu üyelerinin desteğiyle bir etkinlik düzenledi. "Sağlığını Erteleme Harekete Geç" sloganıyla düzenlenen bisiklet turu etkinliği için çok sayıda bisikletli bir araya geldi. İpek Yolu Caddesi'nde başlayan bisiklet turu, tarihi Van Kalesi'nde sona erdi.

Düzenlenen etkinliğe ilişkin gazetecilere bilgi veren İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla yapılan etkinliklerin tüm ülkeye tanıtıldığını belirtti. Haftayı etkinliklerle dolu dolu geçirdiklerini ifade eden İl Müdürü Tosun, "Bugün burada "Sağlığını Erteleme Harekete Geç" sloganıyla Van'daki çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla beraber bisiklet turu düzenledik. Van'ın önemli tarihi merkezlerinden biri olan Van Kalesi'ne kadar hep beraber bisikletlerimizin pedallarına basıp harekete geçeceğiz. Van halkını da harekete geçmeye davet ediyoruz. Çünkü ne kadar hareket, o kadar az obezite, o kadar az kronik hastalıklar demektir. Bu nedenle Van halkını durmadan hareket etmeye davet ediyoruz" dedi.

Sağlıklı yaşamı önemsediklerini dile getiren Van Öğretmenler Bisiklet Topluluğu Başkanı Hakan Durğun ise, "Sağlıklı yaşama özendirmek adına bir bisiklet turu planladık. Herkese bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu, bizleri de trafikte yok saymamalarını ve sağlıklı yaşam içinde pedal çevirmeyi hatırlatmak istiyorum" diye konuştu.

Van Pedalşör Bisiklet Grubu Başkanı Yalçın Şahin de 45 yaşında olduğunu ve bu dinçliğini bisiklet kullanmaya başladığını belirtti. Genç ve zinde görünmek için bisiklet kullanımını öneren Şahin, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 180 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim