• BIST 10075.17
  • Altın 3016.913
  • Dolar 35.3654
  • Euro 36.3831
  • Ankara 7 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

Van'da böbrek taşı kırma ünitesiyle hastaların yüzde 90'ı tedavi ediliyor

Van'da böbrek taşı kırma ünitesiyle hastaların yüzde 90'ı tedavi ediliyor
Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devreye alınan böbrek taşı taş kırma cihazı (ESWL) sayesinde hastalar, cerrahi müdahaleye gerek kalmadan sağlığına kavuşuyor.

Kısa sinyalli yüksek frekanslı ses dalgaları ile taş kırma yöntemi olan ESWL sayesinde yüzde 90'a varan başarı oranıyla böbrek taşı tedavisi gerçekleştiriliyor.

Üroloji kliniğinde kullanılan cihaz sayesinde Van ve çevre illerden gelen hastalar ameliyata gerek kalmadan tedavi olabiliyor.

Başhekim Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, yeni nesil üçüncü jenerasyon olan cihazın ülkede sayılı merkezlerde bulunduğunu belirtti.

Cihazın önemli bir ihtiyacı karşıladığını aktaran Sarıkaya, "Daha önce il dışına bu konu ile ilgili çok sayıda sevk veriyorduk. Artık hastalarımız sevk olmak zorunda kalmıyor. Hatta çevre il ve ilçelerden hastalar buraya geliyor. Hastalarımız güvenle merkezimize başvurup tedavilerini olabilirler. Emeği olan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum." dedi.

Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Ali Rıza Karayıl, "Van Eğitim, Araştırma Hastanesi olarak birçok alanda çevre Van'ın yanı sıra çevre illerdeki hastalara da hizmet veriyoruz. Cihazımızla işlem başarısı yüzde 90'lara varıyor. Ameliyatsız taş kırma yöntemi ile insanlar kısa sürede normal hayatını devam edebiliyor." diye konuştu.

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Selamettin Demir ise "Böbrek taşları ve ürete dediğimiz böbrek yolu ile ilgili çeşitli ameliyat yöntemleri var. ESWL, ameliyatsız, narkozsuz günü birlik yapılan bir yöntem. Taşın yerine, sertliğine boyuna, hastanın tolerans gücüne bağlı olarak başarı oranı yüzde 90'a varıyor." ifadesini kullandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2124 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim