Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından Uzun Süreli Yatan Hastalar için Yatan Hasta Paketi Gönderim Senaryosu yayımlandı;
Uzun Süreli Yatan Hastalar için Yatan Hasta Paketi Gönderim Senaryosu
Hasta yatış süresi, SağlıkNet paket gönderimi izin süresi dışına sarkan uzun süreli yatışlarla ilgili “Yatan Hasta Gönderim Paketi” kullanımına ilişkin senaryo aşağıda açıklandığı şekilde uygulanmalıdır.
Hastanın yatış tarihi 04.11.2013 olduğu ve yatışının bir sonraki aya kadar devam edeceği varsayımında;
1. Hasta 04.11.2013 tarihinde kuruma yatışını yapar.
2. Bu tarih (04.11.2013) ile Hasta için bir Online Protokol alınır. (Alınan Online Protokol numarasının “AAA-BBB-CCC” olduğunu varsayalım.)
3. Yatan Hasta Kabul ve Yatan Hasta Veri Setleri ve diğer ilgili veri setleri SağlıkNET iş kuralları çerçevesinde doldurulur.
4. Hastanın yatışının devam ettiği süre boyunca Yatan Hasta Veri Setleri doldurulmaya devam eder.
5. Hastaya ait yatış uzamış olduğundan SağlıkNet’te izin verilen gün sayısına göre uygun olan bir günde Yatan Hasta Gönderim Paketi oluşturulan veri setleri ile SağlıkNET’ e gönderilir. (Örneğin: 28.11.2013 tarihinde).
6. Yatan Hasta Gönderim Paketi SağlıkNET’e gönderilirken Yatan Hasta Çıkış MSVS içerisinde yer alan “Çıkış Şekli” veri elemanı değeri olarak “Yatış Devam Ediyor (9) kod bilgisi girilir.
7. Hastanın yatışı devam ettiği için hastaya ait 28.11.2013 tarihli yeni bir Online Protokol alınırken “Bağlı Protokol No” alanına bir önceki protokol numarası “AAA-BBB-CCC” eklenir.
8. Bu alınan yeni Online Protokol numarasının “DDD-EEE-FFF” olduğunu düşünelim.
9. Hastaya ait yeni bir Yatan Hasta Gönderim Paketi oluşturulur ve yine Yatan Hasta Kabul, Yatan Hasta ve ilgili veri setleri SağlıkNET iş kuralları çerçevesinde doldurulur.
10. Hastanın yatışının devam ettiği süre boyunca Yatan Hasta Veri Setleri doldurulmaya devam eder.
11. Oluşturulan bu paket gönderilmek istendiğinde “DDD-EEE-FFF” protokol numarası ile SağlıkNet’e gönderilir.
12. Hasta yatışının bir sonraki Ay da devam edileceği bir durumda; 5,6,7,8,9,10,11 maddeleri tekrarlanmalıdır.