• BIST 9549.89
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 19 °C

Uzmanlardan 'bronzlaşma' uyarısı

Uzmanlardan 'bronzlaşma' uyarısı
Güneşten yararlanmak isteyenlerin kumsallara akın ettiği bugünlerde bronzlaşmadan kaçınılması gerektiğini söylendi.

Cildiye Uzmanı Dr. Ahmet Güldü, bronzlaşma sonunda derinin hasar gördüğünü ve güneş yanığı ortaya çıktığını, bu durumun deri kanserinin gelişme riskini artırdığını belirtti. Yazın mayo ile güneşlenirken başlangıçta güneşte 10 dakikadan fazla kalınmaması gerektiğini vurgulayan Güldü, "Diğer zamanlarda gölgede oturun ya da uzun kollu ve bacaklarınızı örten giyecekler giyin. Başınızda geniş bir şapka olsun. Bronzlaştıkça günler ve haftalar içinde güneşte kalma sürenizi arttırabilirsiniz" dedi.

Güneş koruyucu kremlerin güneşe çıkmadan 15-30 dakika önce sürülmesi, dışarı çıkmadan hemen önce tekrarlanması gerektiğine dikkat çeken Güldü, güneş koruyucuların 2-3 saatte bir yüzme, terleme ya da havlu ile kurulanma sonrası tekrarlanmasının yararlı olduğunu söyledi. Güldü, "İlla 'güneşleneceğim' diyorsanız mümkün olduğunca yüksek koruma faktörlü ürünler kullanılmalıdır. Güneş koruyucu krem kullanılsa bile gene de güneşten korunmaya dikkat edilmelidir.

Özellikle saat 10.00-16.00 arası gölgede bulunulmalı. Kıyafetler, şapka ve gözlükle korunmaya özen gösterilmeli, kol ve bacakları örtecek sık dokunmuş kumaşlardan üretilen koyu ya da parlak renkli giysiler tercih edilmeli. Islak giysilerin güneşten yeterli derecede korumayacağı unutulmamalıdır" diye konuştu.

Dr. Ahmet Güldü, solaryum cihazının da bir tür ultraviyole kaynağı olduğu için güneşin taşıdığı bütün riskleri taşıdığını sözlerine ekledi.
 



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3595 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim