• BIST 8908.47
  • Altın 3027.611
  • Dolar 34.282
  • Euro 36.9585
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Uzmanından Anne Adaylarına Normal Doğum Önerisi

Uzmanından Anne Adaylarına Normal Doğum Önerisi
Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr.

Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Geçkil, normal doğumun çoğu durumda güvenli ve doğal bir seçenek olduğunu söyledi.

Normal doğumun doğal ve birçok avantajı olduğunu ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Geçkil, "Normal doğum, bebeğin doğal ve spontane bir şekilde doğal yoldan dünyaya gelmesini ifade eder. Bu doğum yöntemi, bebeğin anne rahminden doğal yolla geçerek annenin doğal doğum sürecini deneyimlemesini sağlar. Normal doğum, çoğu durumda güvenli ve doğal bir seçenektir ve birçok avantajı da vardır. Normal doğum, bebeğin ve annenin doğal fizyolojik süreçlerine dayanır. Bu süreçte bebeğin doğal yolla dünyaya gelmesi ve anne adayının doğal doğum deneyimini yaşaması hedeflenir. Bu, doğal bir bağ kurmayı ve duygusal bağlantıyı güçlendirebilir" diye konuştu.

"Doğal olan normal doğumdur"

Gebelik öncesi doktorla birlikte doğum planlaması yapmanın önemini vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Geçkil normal doğum sonrası iyileşme sürecinin genellikle sezaryen doğuma kıyasla daha hızlı olabildiğini belirtti. Geçkil, "Normal doğum, anne adayının vücudunun doğal şekilde iyileşmesine izin verir. Anne, daha çabuk günlük aktivitelere dönebilir ve normal yaşantısına adapte olabilir. Normal doğum, komplikasyon riskini azaltabilir. Sezaryen doğuma kıyasla enfeksiyon riskini, kanama riskini ve ameliyatla ilişkili riskleri azaltabilir. Normal doğum, bebeğin ve annenin doğal sürecine dayanan bir doğum yöntemidir. Ancak her gebelik farklıdır ve bazı durumlarda normal doğum mümkün olmayabilir. Gebelik öncesi doktorla birlikte doğum planlaması yapmak ve doğum seçenekleri hakkında bilgi almak önemlidir. Her durumda doğum sürecinin en güvenli ve en uygun şekilde yönetilmesi amacıyla sağlık uzmanlarının yönlendirmesi ve takibi önemlidir. Mümkün olan her durumda normal doğumu tavsiye ediyoruz. Çünkü doğal olan normal doğumdur" şeklinde konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 261 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim