• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 4 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 9 °C
  • İzmir 8 °C

Uzmanı Uyardı: Sıcak Havalar Hastanelerde Artışa Neden Oldu

Uzmanı Uyardı: Sıcak Havalar Hastanelerde Artışa Neden Oldu
Şırnak Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Volkan Burak Taban, "Gebe hastalarımızın mutlaka sıvı tüketimine dikkat etmeleri, bu sıcaklarda...

Şırnak Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Volkan Burak Taban, "Gebe hastalarımızın mutlaka sıvı tüketimine dikkat etmeleri, bu sıcaklarda sıvı tüketimini bir miktar arttırmaları ve özellikle hareketsiz kalmamaları çok önemli. Çünkü bizim de şu an servislerimizde takip ettiğimiz birden fazla damar tıkanıklığı hastası ve aynı zamanda damar pıhtılaşması olmaya başladı" dedi.

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü'nün hava sıcaklığında 3 ila 5 derece artış olacağını duyurduğu kentlerden biri olan Şırnak'ta Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Volkan Burak Taban, özellikle kronik rahatsızlığı olan vatandaşların bol su tüketerek, 11.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamalarını önerdi. Hastalarında özellikle sıcaklıkla beraber kronik hastalığı olanlarda zorlanma gördüklerini belirten Dr. Taban, özellikle kalp, tansiyon hastaları, daha önce geçirilmiş baypas ameliyatı olan kalp hastaları, kronik hastalığı bulunan hastaların dışarıda çok fazla zaman geçirmemesi gerektiğinin altını çizdi. Hava sıcaklığı nedeniyle vücutta sıvı kaybına bağlı olarak damarın içerisindeki sıvı hacmi azaldığı için damarın içerisinin pekmez kıvamına geldiğini, bu nedenle vatandaşların mutlaka bol sıvı tüketerek dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Dr. Taban, "Havanın sıcaklığına bağlı olarak tansiyonlarda oynamalar, düşmeler, yükselmeler olabilir. Damar sağlığı açısından da çok sıcak durumlarda vücudumuzda yoğun oranlı terleme oluyor. Terleme ile beraber hem hissettiğimiz, hem hissetmediğimiz terlemelerin miktarı artıyor ve vücutta sıvı kaybı oluşuyor. Vücutta sıvı kaybına bağlı olarak damarın içerisindeki sıvı hacmi azaldığı için damarın içerisi adeta bir pekmez kıvamında yapışkanlı viskositesi artıyor ve pıhtılaşma özellikle bu aylarda çok fazla gözüküyor. Bu yüzden hastalarımıza özellikle bolca sıvı tüketmelerini tavsiye ediyoruz" dedi.

"Hareketsiz kalmamalarını, bacak damarlarını özellikle arada bir hareket ettirmelerini, uzun süre sabit bir şekilde çalışan hastalarımızın, vatandaşlarımızın özellikle ayaklarını ara ara dinlendirmeleri ve yürüyüş yapmaları gebe hastalarımız için çok önemli" diyen Dr. Taban, "Gebe hastalarımızın mutlaka sıvı tüketimine dikkat etmeleri, bu sıcaklarda sıvı tüketimini bir miktar arttırmaları ve özellikle hareketsiz kalmamaları çok önemli. Çünkü bizim de şu an servislerimizde takip ettiğimiz birden fazla damar tıkanıklığı hastası ve aynı zamanda damar pıhtılaşması olmaya başladı. Bu ortak özellikleri sıvı tüketimlerinin az olması. Buna dikkat edilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 766 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim