• BIST 9549.89
  • Altın 3005.985
  • Dolar 34.5383
  • Euro 35.9979
  • Ankara 0 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 3 °C
  • Antalya 9 °C
  • İzmir 6 °C

Uykusuzluğa çözüm: Ballı süt

Uykusuzluğa çözüm: Ballı süt
Uyku problemi yaşıyorsanız küçükken annelerimizin yaptığı ballı sütü şimdi de denemelisiniz.

Sağlıklı bir yaşam için düzenli beslenmek kadar uyku da büyük önem taşıyor. Ancak yaz sıcaklarında gece uykumuzun gelmemesi hepimizin şikayet ettiği bir durum. Şehir ve iş hayatının koşturmacası, gün içinde yaşadığımız stres, halsizlik, yorgunluk ve günlük alışkanlıklarımız da uykusuzluğu tetikliyor. 7'den 70'e herkesin yaşadığı uykusuzluk problemine çözüm, annelerimizin uyku öncesi içirdiği ballı sütten geçiyor.
 
Sağlık açısından iyi bir gece uykusu büyük önem taşıyor. Vücudumuz için yenilenme ve bakım süreci olan uyku sırasında, toksinler temizlenerek, hücrelerimiz yenileniyor ve organlarımız dinleniyor. Yaz aylarındaki sıcaklar, günlük alışkanlıklar, beslenme düzeni, iş hayatındaki yorgunluk ve stres ise uykusuzluk problemine zemin hazırlıyor. Uykusuzlukla mücadelede, beslenme düzeninde yapılacak birtakım değişiklikler ile etkili sonuçlar elde etmek mümkün. Uyumadan önce içeceğiniz bir bardak ballı süt ile hemen hemen herkesin şikayet ettiği uykusuzluğun önüne geçilebiliyor.
 
Uykusuzluğa karşı çözümün doğada saklı olduğunu söyleyen 32 yıllık bal üreticisi ve diyet koçu Ahmet Bağran Aksoy, "Beslenme düzeninizde yapacağınız değişiklikler ile uykusuzluk sorunu ortadan kaldırılabilir. Uykusuzluğu önlemek amacıyla, özellikle Çin'de, yüzyıllar boyunca baldan faydalanılmıştır. Ayrıca, süt içerdiği triptofan isimli aminoasit sayesinde uykuya daha kolay dalmamızı sağlıyor. Uykuyu ve vücudun biyolojik saatini düzenleyen triptofan, aynı zamanda balda da bulunuyor. Yatmadan önce içeceğiniz bir bardak soğuk ballı süt, uykuya kolay dalmanızı sağlarken, uyku kalitenizi de arttıracaktır. Ancak süt, bazı insanlarda gaz problemi ve hazımsızlığa yol açabileceğinden uyumadan 1 veya 2 saat önce içilmesini öneriyoruz” ifadelerini kullandı.



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3440 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim