• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 12 °C

Uyku apne sendromuyla tatil nasıl yapılır?

Uyku apne sendromuyla tatil nasıl yapılır?
Ramazan Bayramı 9 günlük tatili de beraberinde getirdi. Dokuz günlük tatil nedeniyle herkesi tatile çıkma telaşı da sarmış durumda. Özellikle memleketlerine gitmeyi planlayanlar hazırlıklara başladı bile…

Dokuz günlük tatil nedeniyle herkesi tatile çıkma telaşı da sarmış durumda. Özellikle memleketlerine gitmeyi planlayanlar hazırlıklara başladı bile… Ancak uzun yolculuklar yapacaksanız sağlığınızın yerinde olması çok önemli. Özellikle de uyku apne sendromu yaşayanlar araç kullanımına çok dikkat etmeliler.


Hisar Intercontinental Hospital Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Seyhan Alkan ile Uyku Apne Sendromu hastalarının tatil günlüğünü konuştuk.


Uyku Apne Sendromu yaşayanların genelde bu hastalıktan haberi olmadığını, horlamalarını ve bir anda horlayarak uykudan sıçramalarını normal bir durum gibi gördüklerini dile getiren Alkan; ‘Uyku apne sendromu yaşayan hastalar mümkünse araç kullanmamalı, gerekirse dönüşümlü araç kullanmalı; tek başlarına ve gece yolculuğu kesinlikle yapmamalılar. Yemekten sonra uyuklama söz konusu olacağı için araç kullanmak özellikle bu hastalar için çok tehlikeli. Ciddi trafik kazalarına neden olabilirler. Uyku apnesi hastalarının özellikle gece uykuda kalp rahatsızlıkları riskini artırmamaları için beslenmelerine özen göstermeleri; uykuya yakın saatlerde yemek yememeleri, öğünlerde ağır yemeklerden ve tatlılardan uzak durmaları gerekir. Bayram tatili yaz dönemine rastladığı için öğle saatlerinde uzun süre dışarıda bulunmak; sauna, buhar banyosu gibi sıcak ortamlara mideleri doluyken girmek, bu hastalar için pek çok sorunu beraberinde getirebilir. Uyku apne sendorumu yaşayan hastalar aşırı efordan kaçınmalı, alkol tüketimine dikkat etmeli, uykuda sırt üstü yatmak yerine yan yatmayı tercih etmeli ve en önemlisi eşlerinin uyumasına izin vermek için onlara biraz süre tanımalıdır.’ diye konuştu.
 



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3451 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim