• BIST 10000.72
  • Altın 3032.641
  • Dolar 35.3222
  • Euro 36.4619
  • Ankara 8 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

Üniversite hastanelerine "Marmara Modeli"

Üniversite hastanelerine "Marmara Modeli"
Sağlık alanında uygulanan ortak kullanım modeliyle Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde günde 7 bin poliklinik seviyesine ve aylık 21 milyon lira ciroya ulaşıldı

İSTANBUL-Marmara Üniversitesi (MÜ) Rektörü Prof. Dr. Zafer Gül'ün sağlık alanında hayata geçirdiği ortak kullanım (afiliasyon) modeli sayesinde, üniversitenin mali yapısı güçlendi.

Marmara Medya Merkezinden yapılan açıklamada, Prof. Dr. Gül'ün hayata geçirdiği ortak kullanım modelinin, sağlık alanında Marmara Üniversitesini ön plana çıkarttığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı ile koordineli şekilde uygulamaya konulan modelin Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayata geçirildiği ifade edilen açıklamada, projenin beklenilenin üzerinde yüksek sinerji yarattığı belirtildi.

Açıklamada, proje sayesinde, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde günde 7 bin poliklinik seviyesine ve aylık 21 milyon lira ciroya ulaşıldığı kaydedildi. Üniversiteden ayrılan çok sayıda öğretim üyesinin ortak yönetişim modelinin hayata geçirilmesiyle geri döndüğü aktarılan açıklamada, organ nakilleri de dahil olmak üzere büyük kapsamlı ameliyatlar yapıldığı belirtildi.

İş birliği çerçevesinde öğretim üyesi, yardımcı sağlık personeli ve hastanenin insan kaynağının, Marmara Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı tarafından sağlandığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlk ve en büyük ortak kullanımdaki üniversite hastanesi olma vasfıyla Türkiye'deki diğer üniversite hastanelerine rol model olan Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yılda 1,5 milyonun üzerinde hastaya poliklinik hizmeti verilmekte iken her hasta için polikliniklerde en az 13 dakika zaman ayrıldığı, yatak devir hızının ise ortalama 5,1 gün olduğu saptandı. Yüksek oranda döner sermaye geliriyle bütün birikimini ve zamanını hastalarına ayırabilen öğretim üyelerinin hastanenin verimliliğine katkısı arttığı gözlendi."

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Zafer Gül de sağlık bakım kalitesini, eğitim kalitesini ve araştırma sayısını aynı anda artırırken maliyetleri de ciddi oranda düşürdüklerini, bu uygulama sayesinde üniversiteden ayrılan birçok öğretim üyesinin geri döndüğünü ifade etti.

Gül, Sağlık Bakanlığı ile yaptıkları görüşmelerde, 2010'dan bu yana uygulanan modelin ikinci safhasının Maltepe'de kurulan yeni sağlık eğitim kampüsünde devam edeceğini bildirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5294 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim