Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Halk Sağlığı Eğitim ve Öğretimi İşbirliği Merkezi, Uluslararası Sağlık Eğitimi Derneği (ISOHE) ve Atlas Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen "Uluslararası Tıp Bilimlerinde Gelecek Vizyonu Uluslararası Konferansı" İstanbul'da başladı.
Atlas Üniversitesinde gerçekleştirilen konferansın açılış oturumunda konuşan Oturum Başkanı Prof. Dr. Salman Rawaf, tıpta geleceğin vizyonunu anlatmak için bu konferansı düzenlediklerini söyledi. Rawaf, dünyada tıp alanındaki gelişmeleri özellikle başta Irak olmak üzere Orta Doğu ülkelerindeki uzmanlara anlatmayı hedeflediklerini kaydetti.
Atlas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Küçük ise uluslararası iş birliklerine önem verdiklerini, bu amaçla kapılarını yabancı öğrencilere de açtıklarını ifade etti. Eğitimde gelişmiş ülkelerle iş birliği yapmayı önemsediklerinin altını çizen Küçük, "Biz tıp ve mühendislik ağırlıklı bir üniversiteyiz. Tıp ve mühendislikle ilgili birlikteliği nasıl sağlayacağımız noktasında projelerimiz var. Bu kapsamda yapay zekanın sağlık alanında yakın gelecekte katkılarını konuşmaya çalışacağız." diye konuştu.
İbni Sina Geliştirme ve Sürdürülebilir Kalkınma Vakfı Genel Başkanı Dr. Aydın Beyatlı da Irak'ta ihtilalden sonra tüm sektörler gibi sağlık sektörünün de zor durumda kaldığını kaydetti. Bu konferansın sağlık alanında Avrupa ile yarışan bir ülke olan Türkiye'de yapılmasının önemine değinen Beyatlı, konferansın Irak'taki sağlık sektörüne yarar sağlayacağına inandığını dile getirdi.
İstanbul'da 23 Ağustos'a kadar devam edecek konferans kapsamında "Tıbbın gelişimi", "Yapay zekayla gelecekte sağlık sistemi kontrol edebilir mi?", "Yapay zekanın bilime katkısı", "Ortopedide robotik cerrahi" gibi konular ele alınacak.