• BIST 9904.49
  • Altın 2626.653
  • Dolar 33.2517
  • Euro 36.3931
  • Ankara 31 °C
  • İstanbul 29 °C
  • Bursa 33 °C
  • Antalya 34 °C
  • İzmir 37 °C

Ulusal Umke Haftası Kutlanıyor

Ulusal Umke Haftası Kutlanıyor
Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) sağlık hizmetlerini 7/24 devam ettirebilmesi amacıyla faaliyetlerine...

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) sağlık hizmetlerini 7/24 devam ettirebilmesi amacıyla faaliyetlerine devam ettiğini belirtti.

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, UMKE'nin sahada sunacağı medikal kurtarma ve acil sağlık hizmetlerinin 7/24 kesintisiz devam ettirilebilmesi amacıyla eğitim, tatbikat ve diğer faaliyetlerin düzenli olarak devam ettiğini belirtti. Doç. Dr. Bildirici, "UMKE, afet ve acil durumlar dışında KBRN olayları, yangın ve patlamalar, büyük trafik kazaları, toplumsal olaylar, toplu göç ve büyük nüfus hareketleri, ulusal ve uluslararası spor müsabakaları, tehlikeli ve salgın hastalıklar gibi olaylarda da görev almaktadır. UMKE personeli, normal zamanlarda kendi görev yerlerinde asli işlerini yürütürken, afet ve acil durumlarda Bakanlık veya İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda yurtiçinde veya yurtdışında medikal kurtarma ve acil sağlık hizmetlerinin sunumunda görev almaktadır." dedi.

Doç. Dr. Bildirici, UMKE personelinin yıl içerisinde gerçekleştirilen eğitim, tatbikat ve diğer faaliyetlerden unvan ve branşlarına uygun olanlara ayrılan kontenjanlara göre katılım sağladığını ifade ederek şunları belirtti;

"UMKE, yurtiçinde veya yurtdışında meydana gelen afet ve acil durumlarda medikal kurtarma hizmetleri ile acil sağlık hizmetleri sunar. Medikal kurtarma hizmetlerinde genellikle 1 hekim ve 4 sağlık personeli, özel ekipmanlarla donatılmış 4X4 arazi tipi UMKE Medikal Kurtarma Aracı kullanır. Personel, aldıkları özel eğitim ve donanımla, imkân ve kabiliyetlerini kullanarak afetzedenin hayatta kalması ve hayatını sağlıklı olarak idame ettirebilmesi için olay yerinde en kısa sürede medikal müdahale yapar. Medikal müdahalesi yapılan afetzedelerin, ambulanslar ve uygun nakil araçları ile en kısa süre içerisinde ileri tetkik ve tedavilerinin yapılabileceği sağlık tesislerine sevkini sağlar. UMKE, medikal kurtarma hizmetlerinin yanında afetlerin büyüklüğüne göre sahada cerrahi müdahale üniteleri, acil müdahale üniteleri, seyyar hastaneler ve personel barınma üniteleri, mobil komuta merkezleri ve mobil olay yeri yönetim merkezleri kurarak afete müdahale ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında sunulacak sağlık hizmetlerinin her aşamasında aktif görev alır."

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, Eskişehir UMKE ekibinde görev yapan fedakârca çalışan tüm ekibin 5-11 Ağustos Ulusal UMKE Haftasını kutladığını ve çalışmalarında başarılar dilediğini ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 129 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim