• BIST 9718.94
  • Altın 3063.779
  • Dolar 35.4861
  • Euro 36.5976
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 12 °C

Türkiye'yi tercih eden yabancı hasta sayısı artıyor

Türkiye'yi tercih eden yabancı hasta sayısı artıyor
Tedavi olmak için Türkiye'yi tercih eden yabancı hasta sayısının giderek artıyor. Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Gökçen Erdoğan, tedavi olmak için Türkiye'yi tercih eden yabancı ...

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Gökçen Erdoğan, tedavi olmak için Türkiye'yi tercih eden yabancı hasta sayısının giderek arttığını söyledi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Gökçen Erdoğan, Ankara'nın sağlık turizmine ilişkin yazılı değerlendirmelerde bulundu. Bu alanda Başkent'in çok ciddi bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Dr. Erdoğan, "Ankara her ne kadar en fazla yabancı hastanın geldiği şehirlerden biri olsa da, potansiyeli bakımından bu pastadan hak ettiği payı alamıyor." dedi. Sağlık turizminde Türkiye popülaritesi giderek arttığını aktaran Erdoğan, "Tedavi amacıyla ülkemizi tercih eden yabancı hasta sayısı her geçen yıl artıyor. Verilere baktığımızda 2008'de ülkemize gelen yabancı hasta sayısı 74 bin iken, bu rakam 2009 yılında 91 bine, 2010 yılında 109 bine, 2011 yılında 156 bine, 2012 yılında da 250 bine yükselmiştir. Bu hastaların önemli bir kısmı, aralarında Ankara ve İstanbul'un da bulunduğu 5 kente gelmiştir. Ancak Ankara'nın sağlık alanındaki potansiyelini göz önünde bulundurursak, bu potansiyelin karşılığını aldığını söylemek mümkün değil." diye konuştu.

"HASTANELER GELİŞMİŞ, HEKİMLER ÇOK BAŞARILI"
Dr. Gökçen Erdoğan, Ankara'daki sağlık kuruluşlarının pek çoğunun gerek uzman kadrosu, gerek sahip olduğu tıbbi donanım ve gerekse fiziki yapısıyla dünya ülkeleriyle yarıştığına da dikkat çekti. Erdoğan, "Başta onkoloji, kardiyoloji, jinekoloji, beyin cerrahisi, plastik cerrahisi, göz ve diş bölümleri olmak üzere değişik branşlarda çok başarılı operasyonlara imza atan, kendini ispatlamış, uluslar arası tıp alanında bilinen sağlık kuruluşları ve tıp adamları bulunuyor. Buna karşın bu başarının karşılığında kentimize gelen yabancı hasta sayısı her yıl artmasına karşın kesinlikle yeterli değil. Elimizdeki bu olağanüstü potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek, daha fazla kişinin Ankara'ya gelmesini sağlamak, bu pastadan Ankara'nın aldığı payı arttırmak zorundayız." dedi.


"İLAVE TEDBİRLER ALINMALI"
Ankara'nın, mevcut hastanelerinin fiziki durumu ve kapasitesi, gelişmişlik düzeyi, coğrafi konumu, tarihi ve kültürel yapısı bakımından sağlık turizmi için ideal kent olduğuna da işaret eden Dr. Gökçen Erdoğan, "Bütün bu özelliklere yeni artıları eklemek zorundayız. Öncelikle bu konuda iyi bir denetim ve koordinasyona, uluslar arası tanıtımlara, dil bilen çalışanlara ihtiyaç vardır. Yurt dışından gelecek hastaların ulaşım konusunda sıkıntı yaşamaması için direkt uçuş sayısı arttırılmalıdır. Gelen yabancı hastaların konaklaması ve diğer turizm dallarına yönelmesi için gerekli tedbirler alınmalıdır. Sağlık turizminin gelişmesi demek, ülke ekonomisinin gelişmesi, kentin kazanması demektir." şeklinde konuştu.

Türkiye Gazetesi
 

Bu haber toplam 2582 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim