• BIST 9672.75
  • Altın 2962.961
  • Dolar 35.2472
  • Euro 36.7735
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 10 °C

Türkiye'de yılda 40 bin kişi inme nedeniyle hayatını kaybediyor

Türkiye'de yılda 40 bin kişi inme nedeniyle hayatını kaybediyor
Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Öztürk: "Dünyada her yıl 6 milyon kişi, Türkiye'de de 40 bin kişi inme nedeniyle hayatını kaybediyor"

Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk, dünyada her yıl 6 milyon kişinin, Türkiye'de ise 40 bin kişinin inme nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Vural Kavuncu, Türk Nöroloji Derneği Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Kavuncu, kabulde yaptığı konuşmada, 29 Ekim'in "Dünya İnme Günü" olduğunu anımsatarak, bunu çok önemli bir sağlık sorunu olduğunu ifade etti.

Sağlık Bakanlığının, Türk Nöroloji Derneği ile yakın çalışma içeresinde bulunduğunu ve derneğin önerilerini dikkate aldığını belirten Kavuncu, inme hastalığıyla mücadele çerçevesinde, hazırlık çalışmaları süren yönetmelikte sona gelindiğini belirtti.

Türk Nöroloji Derneği Başkanı Şerefnur Öztürk ise uğraştıkları alanın büyük kısmını beyin damar hastalıklarının oluşturduğunu anımsatarak, bunun yaşla birlikte sıklığı artan bir hastalık olduğunu aktardı.

Bu hastalığın, dünyada ve Türkiye'de artış gösterdiğine dikkati çeken Öztürk, her yıl 17 milyon kişinin hastalandığını ve 6 milyon kişinin öldüğünü, Türkiye'de de her yıl 40 bin kişinin inme nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

Hastalık konusunda toplumun farkındalığının artırılmasının önemine değinen Öztürk, en iyi şekilde tedavinin sağlanması ve hastaların yaşam fonksiyonlarını devam ettirmesi için çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

Öztürk, "İhtiyacımız olan iyi bir organizasyon ve işi ehline verebilmektir." değerlendirmesinde bulundu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6110 defa okunmuştur
Etiketler: , , , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim