• BIST 9639.77
  • Altın 2938.015
  • Dolar 34.6322
  • Euro 36.5915
  • Ankara -3 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 9 °C
  • İzmir 8 °C

Türkiye tıp teknolojisini artık kendi üretecek

Türkiye tıp teknolojisini artık kendi üretecek
Dünya radyoonkoloji ürünleri lideri İsveçli Elekta Şirketi ile Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi (BAU TIP), Türkiye'deki ilk kesisiz beyin tümörü ...

Dünya radyoonkoloji ürünleri lideri İsveçli Elekta Şirketi ile Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi (BAU TIP), Türkiye'deki ilk kesisiz beyin tümörü cerrahisi araştırma laboratuarını kurmak üzere anlaşma imzaladı.

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ve Elekta Şirketi arasında gerçekleştirilen imza töreninde Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Enver Yücel, Rektör Prof. Dr. Şenay Yalçın, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türker Kılıç, Elekta üst düzey yöneticilerinden Dan Leksell ile Elekta'nın Türkiye Distribütörü Özyürek A.Ş.'den Mert Özyürek katıldı. Dünya radyoonkoloji ürünleri lideri Elekta Şirketi, California, Helsinki, Stokholm, Şangay ve Londra'dan sonra en yeni araştırma merkezini İstanbul'da BAU TIP bünyesinde kuracak.

İVME KATACAK
KURULACAK merkez, Radyasyon Onkolojisi, Biyomedikal ve Nöroşirurji alanındaki çalışmalar için Türkiye'deki en önemli araştırma merkezi olacak. Orta Asya, Orta Doğu ve Doğu Avrupa'daki beyin cerrahları Elekta'nın bu alanda "Center of Excellence" (Mükemmellik Merkezi) olarak belirlediği BAU TIP'ta kurulacak bu merkezde eğitim alabilecekler. Klinik araştırmalarının da yürütüleceği bu merkez ile kanser tedavisi, biyomedikal araştırmalar ve beyin cerrahisi alanında önemli buluşlara imza atılacak. Ayrıca kurulacak olan bu laboratuvar ortak AR-GE (Araştırma-Geliştirme) Laboravutavarı ve Training Center (Eğitim Merkezi) olma özellikleri de taşıyarak bilimsel çalışmalara ivme ve yenilik katacak.

İMZA töreninde konuşan Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Enver Yücel, Türkiye'deki genç nüfusun iş gücü anlamındaki önemli potansiyelinden bahsederek Avrupa'daki bilimsel çalışmaların Ortadoğu'daki en önemli güç olan Türkiye'nin genç nüfus ile tanıştırılıp bu genç nüfusun da katkılarıyla Avrupa'dan Asya ülkelerine entegre olmasının öneminden bahsetti.

ELEKTA üst düzey yöneticilerinden Dan Leksell ise, Elekta'nın dünyanın bu bölgesinde bir ilk olacak bu laboratuvarının BAU TIP ile ortaklaşa kurulmasının nedenlerini ise; Bahçeşehir Üniversitesi (BAU)'nin uluslararası kampüslerinin ve bu kampüslerdeki ileri düzey teknolojiyle desteklenen laboratuvarlarda öğrenim gören gençlerin, Elekta'nın yeni ürün stratejilerini oluştururken kendilerine önemli gösterge olabileceğini ve Elekta tarafından üretilen Gamma Knife isimli cihazla bugüne kadar gerçekleşen 670.000 ameliyatın 8.000'ini gerçekleştirerek tüm dünyada Gamma Knife'ı en çok kullanan cerrahlardan biri olan Prof. Dr. Türker Kılıç'ın dekan olduğu bir tıp fakültesi bünyesinde bu laboratuvarı kurmak istedikleri şeklinde sıraladı.

TÜRKİYE BİR İLKE İMZA ATIYOR
ELEKTA tarafından üretilen ve stereotaktik radyocerrahi tekniğinin uygulanabilmesine olanaklı kılan Gamma Knife isimli cihazı 1977 yılında Türkiye'de ilk kullanan isim olan Prof. Dr. Türker Kılıç, biyomedikal teknik anlamında Türkiye'de bir ilke imza atacak olan bu laboratuvarın kurulduğu BAU TIP'ın dekanı olmaktan duyduğu gururu dile getirirken, "Bu laboratuvar ile ülkemizin tıp alanında sadece teknoloji alıcısı ve kullanıcısı olmadığının aynı zamanda teknoloji üreticisi olma yolunda markalaştığının ve bu markalaşma sürecinin BAU TIP ile başladığının da göstergesidir" diye de ekledi.

 



Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3337 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim