• BIST 9916.22
  • Altın 2962.961
  • Dolar 35.2472
  • Euro 36.7735
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 9 °C
  • İzmir 12 °C

Türkiye sağlık turizminde dünya yedincisi

Türkiye sağlık turizminde dünya yedincisi
Türkiye, sağlık turizminde büyürken gelirleri de artış gösteriyor. Tedavi için gelen hasta sayısı bakımından dünya genelinde sağlık turizminde yedinci sırada yer alan Türkiye'de ilaç satışlarının her yıl yüzde 8,8 büyüme göstererek gelirlerinin 19 milyar

Denetim, vergi, yönetim danışmanlığı firmalarından Deloitte'un '2014 Yılı Küresel: Değişen Pazarda Esneklik ve Yeniden Keşif' başlıklı araştırma raporuna göre, Türkiye, sağlık turizminde dünya yedincisi oldu. Deloitte'un yayınladığı raporda, küresel sağlık ve ilaç piyasasında 2014 yılı ve sonrasındaki yakın gelecekte piyasanın gelişimini ve büyümeyi etkileyecek önemli faktörler dünyadaki değişik bölgeler bazında incelendi. Rapora göre, son yıllarda hızla büyüyen sağlık turizmi alanında Türkiye, 2012 yılında gerçekleşen hasta ziyareti verilerine göre dünyanın önde gelen ilk 10 ülkesi içerisinde yedinci sırada yer alıyor.

ABD 3'ÜNCÜ SIRADA

İlk altı sırada ise sırasıyla Tayland, Meksika, Amerika Birleşik Devletleri, Singapur, Hindistan ve Brezilya bulunuyor. Türkiye'nin mevcut konumunu geliştirmesi için sağlık alanındaki şirketlerin, uzun vadeli kar elde etmeye odaklanmaları ve bu yönde stratejiler belirlemeleri gerekiyor. Öte yandan, sağlık hizmet sunucularının elektronik verilerin giderek yayıldığı ve herkesin erişimine sunulduğu global bir ortamda hasta bilgilerinin güvenlik ve gizliliği konusunda dikkatli olmaları ve bu konuda ayrıntılı risk değerlendirmesi içeren farkındalık programları uygulamaları öneriliyor.

19 MİLYAR GELİR BEKLENTİSİ

Türkiye'de, sağlık ve ilaç sektörünün başarıya ulaşması için gerekli olan kritik faktörler arasında yatırım teşvikleri, yenilikçilik, kalite ve sürdürülebilirlik yer alıyor. Türkiye'nin reçeteli ve reçetesiz toplam ilaç satışlarının, 2013 - 2017 yılları arasında yılda yüzde 8,8 civarında büyüme göstererek 19 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Öte yandan, Ar-Ge'de yenilik ihtiyacı, Türkiye'deki şirketleri yeni ve farklı fon kaynaklarına yöneltiyor. Türkiye'de Ar - Ge faaliyetlerini teşvik eden düzenlemeler bulunmakla birlikte bu düzenlemelerin gözden geçirilerek sağlık ve ilaç sektörüne hitap edebilecek duruma getirilmesi gerekiyor. Bunun için de, özel sektör - üniversite ve devlet kurumlarının işbirliği içinde hareket etmeleri gerekiyor.

GLOBAL İLAÇ PAZARI 232,5 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

Rapora göre, globalde ilaç sektörü 2012 yılında 959 milyar dolar gelir elde ederek, 2011 yılına oranla yüzde2,4 büyüme sağladı. Amerika kıtasındaki ülkeler toplam 417,6 milyar dolar ile 2012 yılında küresel ilaç pazarındaki en yüksek paya sahip oldu. 2012 yılında globalde toplam 232,5 milyar dolar gelir elde edildi ve bir önceki yıla göre yüzde 9,6 oranında artış sağlandı. Biyoteknolojide öne çıkan tedavi alanları arasında ise kanser, bağışıklık sistemi başı çekti.

SAĞLIK ALANINDA İŞBİRLİKLERİ ARTACAK

Deloitte Türkiye Sağlık ve İlaç Endüstrisi Lideri Güler Hülya Yılmaz 'Yakın gelecekte sadece ilaç sektöründe değil; sağlık ve ilaç endüstrisinin her alanında (biyoteknoloji, tıbbi teknoloji, sağlık hizmetleri) faaliyet gösteren tüm sektör oyuncuları, giderek artan fiyat baskısı ve rekabet koşullarında ayakta kalabilmek için işbirliği modelleri geliştirecektir. Yenilikçilik ve değer yaratmak önem kazanacak' dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3875 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim