• BIST 9801.88
  • Altın 3705.37
  • Dolar 38.008
  • Euro 40.9929
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 20 °C

Türk hayırseverlerden Nijerya'da ramazan yardımı

Türk hayırseverlerden Nijerya'da ramazan yardımı
Nijerya'da faaliyet gösteren Darul Amin Vakfı, Türk hayırseverlerin gönderdiği desteklerle ülkenin farklı bölgelerinde ramazan ayında insani yardım çalışmaları yürütüyor.

Darul Amin Vakfı Başkanı Eyüp Gökhan Özgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan vesilesiyle başkent Abuja'nın yanı sıra Kano ve Nasarawa eyaletlerinde çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını belirtti.

Özgün, Türkiye'den gelen yardımlarla ramazanda bu bölgelerde farklı ihtiyaç sahibi ailelere 5 bin gıda kolisi dağıttıklarını söyledi.

Ülkenin farklı bölgelerinde 7 bin kişiye de iftar verdiklerini kaydeden Özgün, 2 bin kişiye de sağlık taraması yapıldığını ve ilaçlar verildiğini ifade etti.

Özgün, ramazan ayı boyunca farklı köylerde 25 su kuyusu açtıklarını kaydederek, "Açılan su kuyuları, köylülere verdiğimiz en güzel ramazan hediyesi oldu. Köylüler su alabilmek için uzun mesafe yürüyorlardı, açtığımız su kuyularıyla onların suya erişimini kolaylaştırdık." dedi.

Darul Amin Vakfı Başkanı, ramazan ayının, Türkiye ve Nijerya başta olmak üzere tüm İslam alemine barış, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini diledi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1186 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim