• BIST 9642.1
  • Altın 2948.141
  • Dolar 34.6242
  • Euro 36.62
  • Ankara 4 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Topuklu ayakkabılardaki büyük risk

Topuklu ayakkabılardaki büyük risk
Dar ve topuklu ayakkabı giyme alışkanlığı tırnak batmasına sebep oluyor...

Uzmanların, `kişinin yürümesini, iş görmesini engelleyecek derecede rahatsızlık ve ağrı verebilen bir patoloji` olarak açıkladığı tırnak batmasının birçok sebebi var. Bunların başında yanlış tırnak kesimi ve dar ayakkabı giymek geliyor.


Bursa Özel Bahar Hastanesi`nden Ortopedi Ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Murat Saylık, `Tırnak batmaları parmak ucunun her iki yanında veya tek taraflı olabilir. Sebep, genellikle yanlış tırnak kesimi uygulamaları, tırnağın yapı olarak içe dönük olması, dar ve topuklu ayakkabı giyme alışkanlığı gibi sebeplerin birsi veya bir kaçı olmasıdır.` dedi.


Bazen tırnak uç kısımlarının yan taraflardan deriye battığını ve bir yabancı cisim gibi reaksiyon başlattığını belirten Op. Dr. Murat Saylık, bazen ise tırnağın yalnızca köşelerde değil, tümüyle tırnak yatağına batık hale gelebildiğini kaydetti. Her iki durumda da ilk bulguların ağrı ve şişme olduğunu dile getiren Dr. Saylık, batma bölgesinde kanama olabileceğini veya enfeksiyon gelişip iltihap gelebileceğini söyledi.


Tedavi edilmediğinde ise iltihabın kemiğe ilerlemesi (osteomyelit) ve sistemik enfeksiyonlar oluşabileceğini anlatan Op. Dr. Murat Saylık, `Ayakkabı giymek ve yürümek çok zor olabilir. Tırnak batması birçok sebepten oluşabilir, en sık neden yanlış tırnak kesimidir, tırnağı çok derin kesmek, tırnak uçlarını içeriye doğru çok kıvrık kesmek en sık yapılan yanlışlardır; bu durumda yeniden büyüyen tırnak batarak büyüyecektir. Çok dar veya sivri burunlu ayakkabı giymek de tırnak batmasına sebep oluyor.` diye ifade etti.


Tedavide tırnağın tamamen çekilmesinin geçici bir süre rahatlık sağladığını vurgulayan Dr. Saylık, tırnak tekrar çıkacağından, yeniden batma olacağının unutulmaması gerektiğini belirtti. Ayrıca, tırnak tamamen çekildiğinde hasta için daha ağrılı geçeceğine işaret eden Saylık, tırnak altı bölge yeniden tırnak çıkana kadar dış etmenlere karşı açık olacağından, hassasiyet ve ağrının da uzun süreceğini kaydetti.

 



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3040 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim