• BIST 9549.89
  • Altın 3005.985
  • Dolar 34.5383
  • Euro 35.9979
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 9 °C

Tırnaklarına bak, hastalığın var mı anla

Tırnaklarına bak, hastalığın var mı anla
Sağlığınızla ilgili olumsuz işaretleri tırnaklarınızdan alabilirsiniz... Tırnaklarınızda meydana gelen herhangi bir değişimin sağlığınızla ilgili olumsuz bir duruma,..

Tırnaklarınızda meydana gelen herhangi bir değişimin sağlığınızla ilgili olumsuz bir duruma işaret olabileceğini biliyor muydunuz? Akciğer, karaciğer ve kalbinizle ilgili herhangi bir sorun, ilk önce tırnaklarda belirtisini gösterir. İşte belli başlı tırnak deformasyonları ve arkasında yatan hastalıklar:

Soluk renkli tırnak
Çok soluk ya da beyaz tırnaklar, çoğu zaman yaşlılıktan ötürü meydana gelen zararsız bir durumdur. Ancak, çok ciddi hastalıkların belirtisi de olabilir, anemi, kalp yetmezliği ve karaciğer hastalığı gibi.

Tamamen beyaz tırnak
Tırnak yüzeyi tamamen beyazsa dikkat. Karaciğerle ilgili bir ciddi bir sorun mesela Hepatit çıkabilir. Bu fotoğrafta parmakların da sararmış olduğu göze çarpıyor. Bu da yine karaciğerde bir sorun olduğunun başka bir işareti.

Sararmış tırnak
Sararmış tırnak çoğu zaman mantar hastalığının habercisidir. Tırnak kalınlaşmış, tırnak yatakları içeri doğru çekilmiş ve tırnaklar ufalanmış gibi bir görüntüsü vardır. Sararmış tırnak, çok nadir de olsa diyabete, sedef hastalığına, tiroid sorununa veya akciğerle ilgili bir probleme de dikkat çekiyor olabilir.

Mavimsi tırnak
Mavimsi tırnak vücuda yeterince oksijen girmediğini gösterir. Akciğer hastalıklarından zatürrenin habercisi olabilir. Çok hafif mavileşen tırnak diyabet belirtisi de olabilir.

Pürüzlü, dalgalı tırnak
Eğer tırnak yüzeyi pürüzlü, çukurlu ve eğri büğrü olmuşsa, tırnak altında kırmızı-kahverengi lekeler belirmişse, bu deformasyonun arkasında sedef hastalığı veya eklem iltihabı yatıyor olabilir.

Çatlak ve ikiye ayrılmış tırnak
Çatlamış, ikiyi ayrılmış kolay kırılan tırnaklar tiroid hastalıklarının habercisidir. Bu deformasyon, sarımtırak tırnak altı ile birleşirse mantar hastalığı olabilir.

Etrafı şişmiş tırnak
Eğer tırnak çevresi bombelenmiş ve kızarmışsa, tırnak yatağının iltihaplanmış olduğunu gösterir. Dikkat, deri veremi de çıkabiliR.

Koyu renkli çizgiler belirmiş tırnak
Eğer tırnak yüzeyinde fotoğraftaki gibi koyu renk çizgiler, gölgeler belirmişse derhal doktora başvurulmalı. En tehlikeli cilt kanserlerinden Melanom'un belirtisi olabilir.

Tırnak yemek
Tırnak yemek, genellikle yaygın anksiyete bozukluğunun bir sonucudur. Obsesif-kompulsif bozukluğunun da bir sonucu olabilir. Tırnak yemeyi bırakmak her zaman kolay olmayabilir. Doktora başvurun

Tırnaklara dikkat
Tırnaklar vücut bulmacasının parçaları gibidir. Tırnaktaki çoğu deformasyon çözümü basit sağlık sorunlarını işaret eder. Ayrıca beyaz tırnaklara sahip herkeste de hepatit yoktur. Ama tırnaklarınızın görüntüsüyle ilgili şüpheleriniz varsa bir dermatolog çare olabilir.
 



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6208 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim