Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin 2015 yılında 6 milyon TL olan cirosunun 1 yıl gibi kısa bir sürede 10,5 milyon TL'ye çıktığını açıkladı. Çamsarı, "Yüzde 100'e yakın artış oldu. Bu süper bir rakam. Doluluk oranı maksimuma ulaştı. Yapabileceğimiz en büyük iyiliklerden biri hastane problemini çözmek olur. Mersin için bir kazanç olan hocalarımızı el üstünde tutmamız gerekiyor" dedi.
17 YILDA BİTMEDİ
Onkoloji Hastanesi ile ilgili izin problemi yaşandığını kaydeden Çamsarı, "Hastane inşaatı 17 yıldır devam ediyor görünüyor. Yolsuzluk operasyonu nedeniyle hastanenin kesin kabulü yapılamıyor. 17 yıldır açık bir hesap var orada. Yeni bir hastane izni için buradaki hesabın kapatılması gerekiyor. Bu nedenle MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne Radyasyon Onkolojisi bölümünü ekleyeceğiz. Birkaç ay içerisinde tamamlayacağız" diye konuştu.
Tüp Bebek Merkezi'nin tamamlanarak hasta kabulüne başladığını bildiren Çamsarı şunları söyledi: Hastanenin zemin katını servise çevirip yeni yataklar koyacağız. Çünkü 750 yatak artık yetmiyor. Hastanedeki otomasyon sistemini değiştirdik. Artık yeni ve eksiksiz hesap yapabilen bir otomasyon sistemi var. Hastanemizde personel ödemelerini aksatmadık. Hoca kaybını durdurarak, Romatoloji gibi ek dallar açtık. Çocuğun yan dallarını da hizmete sunarak kentimize yeni hocalar kazandırdık.
Göreve geldiğinde hastanenin giderleri için Maliye'den 2,7 milyon TL hibe ile 4 milyon TL yapım onarım parası aldığını aktaran Çamsarı, "2,7 milyon TL, 2 aylık borcumuzu kapattı. Aldığımız 4 milyon TL de hastanedeki düzenlemeler için harcanıyor. Daha güler yüzlü personel, borcu azalmış bir hastane, ihalelere korkusuz girecek ve daha ucuz malzeme alabilecek bir hastane için bütçemizin biraz daha düzelmesi lazım. Yapabileceğimiz en büyük iyiliklerden biri hastane problemini çözmek olur. Mersin için bir kazanç olan hocalarımızı el üstünde tutmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.
YÜZDE 100'E YAKIN KÂR
MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını anlatan Çamsarı, şöyle devam etti: Göreve geldiğimde aylık ciro 6 milyon TL'ydi. Şimdi 10 buçuk milyon TL. Yüzde 100'e yakın artış oldu. Asgari ücret artışı, bize aylık 800 bin TL'ye mal oldu. Ciroyu artırdık ama 800 bin TL daha gitti bizden. Beklentimiz çalışanların kadroya alınması. Döner sermayeden maaşlarını ödediğimiz personelimiz kadroya alınırsa devletten para da istemeyiz. Döner sermayeden aylık 2 milyon TL'yi aşan maaş ödüyoruz.