18 Şubat'ta Antalya’da başlayan "Uluslararası Katılımlı Tıbbi Tedarik Zinciri Yönetimi Kongresi" 22 Şubat'a kadar devam edecek.
Sağlık Bakanlığı, İstanbul Üniversitesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu işbirliği ile düzenlenen "Uluslararası Katılımlı Tıbbi Tedarik Zinciri Yönetimi Kongresi" 18-22 Şubat 2015 tarihleri arasında Susesi Luxury Resort/Belek-Antalya'da gerçekleştiriliyor.
Etkin ve sürdürülebilir kaynak yönetimi, bilgi paylaşımı ve eğitim, ar-ge ve üretim kapasitesinin geliştirilmesi amaçlanan kongre ile kaynakları verimli kullanarak, kaliteli ve sürdürülebilir sağlık hizmeti sunmak, satınalma, lojistik, stok takibi, kayıt, denetim, finansman ve bilişim alanlarında eğitim ve bilgi paylaşımının yanısıra; sağlık sektöründe yeni ürün, hizmet ve teknolojilerin sergilendiği Medikal Tedarik Zinciri Fuarı ile sektörde kullanıcılarla hizmet sağlayıcıları bir araya getiren iyi bir platform olması hedefleniyor.
Kongreye Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Uzm. Dr. Zafer Çukurova, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, Antalya KHB İdari Hizmetler Başkanı Dr. Abdullah Memiş, Antalya KHB Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Bahri Özdemir, Antalya KHB Mali Hizmetler Başkanı Oğuz Erdoğan, Antalya Atatürk Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Kemal Kiraz ile Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, SGK, KİK ve ilgili kurumların üst düzey yöneticileri, üniversite hastaneleri, kamu hastaneleri, özel hastaneler ve diğer sağlık kuruluşlarının satın alma, tedarik, mali işler, stok, finansman, bilgi işlem birim sorumluları ve çalışanları ile sağlık alanında ürün ve hizmet sunan firmalar katılım sağladı.
Kongre açılışında konuşan Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Uzm. Dr. Zafer Çukurova "Tıbbi tedarik zinciri yönetimi kongresinin temel amacı ülkemizde hem özel, hem kamu sektörü ve üniversitelerdeki hastanelerimizdeki sağlık hizmetleri sunumunda nihai kullanıcıyla bu hizmeti sunan hekimlerimize etkin kaliteli zamanında ve israfın önlendiği atık yönetiminin etkili yapıldığı bir tıbbi malzeme tedarik zincirinin kurulmasındaki aksaklıkları sorunları önerileri tartışmak amacıyla bu kongre yapılıyor. Yeni projeler ve bir takım çözüm önerileri konusunda da diğer paydaş kuruluşlar özellikle SGK, üniversitelerimiz maliye kalkınma bakanlığı ve özel kurumlarla birlikte gerek hizmet sunumu anlamında gerek malzeme ve ilaç paylaşımı anlamında bir takım ortak çözüm yöntemleri ile ilgili de mutabakat geliştirebilirsek bunları da önümüzdeki dönem uygulamaya almak istiyoruz. Temel amacımız bizim kendi kurumumuz olarak önümüzdeki dönem 2015-2020 yılları arasını içeren bir Dünya Bankası Projesi de beş basamaklı yeni bir hizmet sunumu modelini de gerçekleştirmeye çalışacağız." ifadelerini kullandı.