• BIST 9916.22
  • Altın 2962.961
  • Dolar 35.2472
  • Euro 36.7735
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 8 °C
  • İzmir 8 °C

Terleme kabusundan botox ile kurtulun

Terleme kabusundan botox ile kurtulun
Terlemek, vücudun savunma mekanizmalarından biri. Vücudun ısı dengesini koruyabilmesi için terlemek şart. Ancak terlemek, sosyal hayatta kadın ve erkekleri hem görüntü hem koku bakımından zor durumda bırakan bir durum.

İnsan vücudunda 5 milyondan fazla ter bezi var. Ter bezlerinin yoğun olarak konuşlandığı bölgelerden biri de koltuk altı bölgesi. Normalde vücut metrekaresi başına dakikada 1 mililitre ter salgılanırken bazı kişilerde bu miktar, 40 katına kadar çıkabiliyor. Aşırı terleme sorunu olarak bilinen bu duruma ter bezlerinin fazlalığı, obezite, hormonal hastalıklar sebep olabiliyor. Dr. Eylem Acar, özellikle aşırı terleme sorunu olanların bu durumdan uzun süreli kurtulmak için terleme botoxu yaptırmalarını öneriyor.

 

Aşırı terleme tedavisinde en etkili yöntem; botox

 

Botox, uygulama yapılan bölgede sinir iletimini engelliyor. Terlemeyi sağlayan sinirler bloke edildiği için terleme duruyor. Dr. Acar, terleme sorununun tedavisi için sıklıkla başvurulan botox yönteminin hiçbir yan etkisinin olmadığının altını çiziyor.

 

Uygulamaya başlamadan önce basit bir test ile ter bezlerinin yoğun olduğu bölgeler belirleniyor. Ter bezlerinin yoğun olduğu bölgelere daha sık aralıklarda enjeksiyon yapılıyor. Kişilerin sıklıkla el, ayak ve koltukaltı terlemesinden şikayet ettiklerini belirten Dr. Acar, botox  uygulamasının bu bölgelerde sıklıkla tercih edildiğini söylüyor.

 

Tek seansta 6 ay boyunca terleme şikayetinden kurtulmak mümkün

 

Seans süresi 10 dakika olan botox uygulamasında tek seans ile ortalama 6 ay boyunca terlemenin önüne geçilebiliyor.  Bu süre, terlemeden şikayet edenlerin yaz aylarını kuru geçirmesi için yeterli oluyor. Dr. Acar, aşırı terleme şikayeti olanların yılda 2 seans terleme botoxu yaptırmalarını öneriyor.

 

Botoxun hamilelik ve emzirme dönemlerinde zararlı bir etkisinin olup olmadığı henüz net olarak bilinmiyor. Ancak Dr. Acar, yine de hamilelerin ve emziren annelerin botox yaptırmasını tavsiye etmiyor. Ayrıca terleme botoxu, sinir ve kas sistemi hastalığı olanlara da önerilmiyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3133 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim