• BIST 9367.77
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 17 °C

Ter kokusuyla başa çıkmanın yolları

Ter kokusuyla başa çıkmanın yolları
Ter aslında sağlık için faydalı ama kokusu büyük sorun! Ter aslında vücuttaki toksinleri atmamız açısından çok faydalı, ancak ter kokusu büyük bir sorun...

Ter aslında vücuttaki toksinleri atmamız açısından çok faydalı, ancak ter kokusu büyük bir sorun. Gerek sosyal yaşantımızda gerekse iş yaşantımızda hiç istenmeyen durumlara yol açan ter kokusundan kaçınmanın en garantili yolu temizlik. İşte size bu istenmeyen kokuyla ve dolayısıyla durumlarla başa çıkmanın yolları:

Mümkün olduğunca sık duş alın, banyo yapın. Sabahları yarım saat önce kalkıp, evden çıkmadan duş almak gün boyu hem serinlik ve tazelik içinde olmanızı hem de terlemeniz durumunda terinizin kokmamasını sağlayacaktır. Her gün saçlarınızı yıkamak istemiyorsanız saçlarınızı bir bone yardımıyla toplayıp sadece vücudunuzu yıkayabilirsiniz.

Koltuk altındaki tüyler, hem kötü koku kaynağıdır, hem de bakterilerin çoğalması için çok uygun bir ortam yaratır. Bu yüzden koltuk altı tüylerinizi fazla uzatmadan temizleyin.

Alkolsüz ve hafif parfümleri tercih edin. Ağır ve baharatlı kokular, ter kokusuyla birleşince çok ağır bir hal alabilir.

Bol bol su için. Su, daha fazla terletmez mi diyeceksiniz, ama su terinizin kötü kokmasını engeller.

Yazın beslenme de çok önemli bir konudur. Mümkün olduğunca hafif besinler alın, sindirimi kolay yiyecekler ve sıvıları tercih edin.

Giyiminize dikkat edin. Cosmotürk'ün haberine göre, giyecek seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, naylon, polyester gibi sentetik dokulu ve vücudu tamamen saran likralı giyeceklerden kaçınmaktır. Bunların yerine derinizin nefes almasını kolaylaştıracak daha bol kesimli, pamuk, keten dokulu kumaşlardan yapılmış giysiler tercih edin ve açık renkler kullanın.



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2526 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim