• BIST 9267.11
  • Altın 2907.517
  • Dolar 34.564
  • Euro 36.6366
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Ter kokusunu önleyen mucize bitki

Ter kokusunu önleyen mucize bitki
Normalin dışında terlemek, gerçektende rahatsız edici bir durum. Peki ter kokusunu bitkisel yollarla yok etmek mümkün mü?

Normalin dışında terlemek, gerçektende rahatsız edici bir durum, buna birde terin kokusu eklendiğinde, hem terleyen kişi, hemde çevresindeki kişiler oldukça rahatsızlık duyar. Peki ter kokusunu bitkisel yollarla yok etmek mümkün mü? Buyrun öğrenelim.


Vücut kokusunu giderici ilaçlar vücudun özellikle genital bölgeden ve koltuk altından salgıladığı terleri azaltmaya yönelik ve kokuyu kaldırmaya yöneliktir. İlaçlar kullanıldığı zaman ter koltuk altından, genital bölgeden protein ve yağlı mineral olarak kayar, kokusuz olurlar.

Peki neler yapabilirsiniz?
Deodarantlı sabunlarla yıkanarak ciltteki bakterileri uzaklaştırabilirsiniz. Koku önleyici deodarantları da kullanabilirsiniz fakat bunlar koltuk altını tahriş edebilirler. Biz size karbonhidrat veyahutta mısır ununu terleyen bölgelerinize uygulamanızı öneriyoruz. Bu iki tozun da nemi emici bir özelliği vardır.


Peki hangi besinler kokuya neden olur?
Sadece bakteriler değil, yediğiniz yiyeceklerde kokuya neden olur. Örneğin balık, sarımsak, soğan, lifli yeşil yiyecekler tarzı çinko içeren gıdalar kokuya neden olabilirler. Eğer aşırı terliyorsanız, bu durum vücudunuzdaki kimyasal dengesizlikten kaynaklanıyor olabilir. Eğer bir şüpheniz varsa doktorunuza görünmenizi öneriyoruz.

Doğal besinlerden neler kokuyu önleyebilir?
Adaçayı:
Bu da her şeye yarıyor diyebilirsiniz. Gerçekten öyle, adaçayı bilindik bir ter önleyicidir. Ve kolaylıkla ada çayı poşetleri, yağı, tentürleri temin edebilirsiniz. Şimdi yapmanız gereken tentür ile sulandırdığınız yağı yüzünüz ve genital bölgenizin haricinde terleyen bölgelerinize sürmeniz. Çay şeklinde de içebilirsiniz veya terleyen yerlerinize sürebilirsiniz. Yalnız bir uyarı: hamile bayanlar adaçayını içmemeli veya kullanmamalıdır.



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4099 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim