• BIST 9549.89
  • Altın 3002.717
  • Dolar 34.5123
  • Euro 36.1711
  • Ankara -3 °C
  • İstanbul 3 °C
  • Bursa 1 °C
  • Antalya 7 °C
  • İzmir 4 °C

"Ter" Kabusunuz mu?

"Ter" Kabusunuz mu?
Güneş yüzünü gösterdi havalar ısınmaya başladı... Buraya kadar herşey güzel, bir de terlemek olmasa...

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte en sıkıcı durumlardan birisi olan aşırı terleme problemi ön plana çıkıyor.

Fiziksel aktivite, kilo fazlalığı, stres, ruhsal durumlardaki değişimler ve hava sıcaklığı terlemeyi artıran faktörler olarak sıralanıyor.

Aşırı terleme; trioid hastalıklarında, hormonal dengesizliklerde, hamilelik ve menapoz sonrasında, böbreküstü bezlerinin bazı hastalıklarında ve bazı ilaçların kullanımına bağlı olarak da ortaya çıkabiliyor. Bu durumlarda terleme artışı hastalık belirtisi olarak kabul ediliyor.

Uzmanlar, sosyal ve özel yaşamınızı olumsuz yönde etkileyen terleme sorununu can sıkıcı bir sorun olmaktan çıkarabileceğimizi söylüyor.

Koltukaltı Terlemesine Çözüm
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. İlhan Serdaroğlu yaşamınızı olumsuz yönde etkileyen koltuk altı terlemesi ve çözümleri hakkında bilgiler verdi:

"Vücudumuzun %65 kadarı su ve aslında terleme miktarının günlük olarak 500 cc kadar olması doğal ve fizyolojik bir olaydır. Özellikle sıcağa bağlı olarak oluşan terleme sadece vücut atıklarının atılması için bir yol değil, aynı zamanda vücut ısısını da düzenleyen en önemli mekanizma. Tuz ve su dengesi için de terleme önemlidir. Ama toplumda yaklaşık %1 oranında görülen ve genetik sebeplere bağlı olarak hiçbir neden olmaksızın oluşabilen aşırı terleme vakalarında kişi toplumdan kendini soyutlayabilmekte ya da sosyal yaşamda çekinceli olarak yer alabilmektedir."

Koltuk Altına Botox Uygulaması

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9302 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 3 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim