• BIST 9427.78
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 20 °C

Televizyon kalp hastalıkları riskini artırıyor

Televizyon kalp hastalıkları riskini artırıyor
Harvard Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, her gün günde iki saat televizyonun önünde zaman geçirmenin diyabet riskini beş kat, kalp hastalıkları riskini ise yüzde 15 yükselttiğini ortaya çıkardı.

Uzun süre Televizyon izlemek diyabet ve kalp hastalıkları riskini arttırıyor.
BBC, Harvard Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, her gün günde iki saat televizyonun önünde zaman geçirmenin diyabet riskini beş kat, kalp hastalıkları riskini ise yüzde 15 yükselttiğini kaydederek, uzun süre televizyon izlemeyle diyabet ve kalp hastalıkları riskinin yükselmesi arasında bağlantı kuran araştırmacıların, kanepede patates yemekten kaçılması gerektiğini söylediklerine dikkat çekti.

175 bin kişi üzerinde yapılan araştırmanın lideri Harvard Üniversitesi Halk Sağlığı Profesörü Frank Hu mesajın çok basit olduğunu vurgulayarak, "Televizyon izlemeyi azaltmak diyabet-2, kalp hastalıkları ve prematüre ölüm oranı riskini önemli bir şekilde düşürebilir" dedi.

"TV karşısında yemek alışkanlık olmamalı"
Öte yandan, araştırmacılar uzun süre televizyon izleyen kişilerin aktif bir yaşam tarzı sürmedikleri için kilo aldıkları ya da obez olduklarını dikkat çekerken İngiliz Kalp Vakfı'dan Maureen Talbot'un da televizyon karşısında cips ve bisküvi yemenin, şekerli ve alkollü içecekler içmenin düzenli bir aktivite haline gelmemesi gerektiği konusunda uyarıyor.

"TV izlemek yerine fiziksel aktivite yapmalıyız"
Haberde, İngiltere diyabetten Dr.Iain Frame de fiziksel aktivitenin diyabet-2 riskini yüzde 60 azalttığını söylediği de vurgulanarak, Maureen Talbot'un, "Televizyon izlerken ne kadar zaman geçirdiğimiz konusunda seçici olmaya çalışmalıyız ve televizyon izlemek yerine daha çok fiziksel aktivite yapmalıyız" dediğine dikkat çekildi.



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3363 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim