• BIST 9829.19
  • Altın 2935.914
  • Dolar 34.1738
  • Euro 38.1784
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

TEB'den 25 Eylül Dünya Eczacılar Günü açıklaması:

TEB'den 25 Eylül Dünya Eczacılar Günü açıklaması:
"Meslektaşlarımızın çalışma koşullarının iyileştirilmesi, kamuda ve ilaç sanayinde eczacı istihdamının artırılması ve eczacıların sağlık sistemi içerisinde daha etkin şekilde konumlandırılmaları,

sağlık sisteminin sürdürülebilirliği ve güçlendirilmesi açısından da büyük önem taşımaktadır"

Türk Eczacıları Birliği (TEB), eczacıların çalışma koşullarının iyileştirilmesi, kamuda ve ilaç sanayinde istihdamının artırılması ve sağlık sistemi içerisinde daha etkin şekilde konumlandırılmalarının sağlık sisteminin sürdürülebilirliği ve güçlendirilmesi açısından büyük önem taşıdığını bildirdi.

TEB'den 25 Eylül Dünya Eczacılar Günü dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada, ilacın stratejik bir ürün olduğu, ilaca güvenli ve kolay erişimin en etkili yolunun yerli ve milli ilaç üretiminden geçtiği vurgulandı.

Kovid-19 salgınından sonra ilaç tedarikinde yaşanan sorunların Avrupa Birliği ülkelerini harekete geçirdiği, Türkiye'de de acilen yerli ve milli ilaç seferberliğinin başlatılması gerektiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Meslektaşlarımızın çalışma koşullarının iyileştirilmesi, kamuda ve ilaç sanayinde eczacı istihdamının artırılması ve eczacıların sağlık sistemi içerisinde daha etkin şekilde konumlandırılmaları, mesleki devamlılığın sağlanmasının yanında sağlık sisteminin sürdürülebilirliği ve güçlendirilmesi açısından da büyük önem taşımaktadır. Kamuda görev yapan meslektaşlarımızın çalışma koşullarında iyileştirilmeler hayata geçirilmeli, özlük haklarındaki yapısal sorunlar acilen çözüme kavuşturulmalıdır. Kamudan emekli meslektaşlarımızın özlük haklarının iyileştirilmesi için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır."

Serbest eczanelerdeki eczacıların koruyucu-önleyici sağlık hizmetleri, akılcı ilaç kullanımı, kronik hastalıkların takibi ve yönetimindeki rol ve sorumluluklarının hem finansal hem de mevzuat çerçevesinde geliştirilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Serbest eczanelerin içinde bulundukları ekonomik darboğazdan kurtulmaları ve hizmet sürekliliklerinin sağlanması adına gerekli iyileştirmeler yapılmalıdır. Yardımcı eczacılık uygulamalarının hem meslektaşlarımız hem de kamu ve toplum yararına daha iyi koşullara getirilebilmesi adına gerekli adımlar atılmalıdır. Kamuda, ilaç sanayinde ve akademide eczacı istihdamı artırılmalıdır. Kontrolsüzce açılan eczacılık fakültelerinin yarattığı niteliksel ve niceliksel sorunlar gözetilerek artık yeni eczacılık fakültesi açılmamalı, mevcut fakültelerin akreditasyon gerekliliklerini tamamlamaları sağlanmalıdır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 233 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim