• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 4 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 13 °C

T Rahim Hamileliğe Engel Mi

T Rahim Hamileliğe Engel Mi
Günümüzde çocuk sahibi olmak isteyen kadınların yüzde 16’sı gebelik sorunu yaşıyor.

Uygun zamanlarda cinsel ilişkiye girme, adet döngülerinin süresini bilmenin yanı sıra hamile kalma sürecinde birçok genetik faktör de yumurtlamayı etkiliyor. Bu sebeplerden bir tanesi ise kadınlarda sıkça rastlanan ve konjenital yani doğuştan kaynaklı oluşan T rahim anomalisi olarak karşımıza çıkıyor.

T Rahim Tedavi Edilmezse Ne Olur

Rahim şekil bozukluklarının erken teşhis tanısı ile düşük riskinin en az seviyeye indirilebileceğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman‘’Rahim dokusunun yeterince kalınlaşmaması, embriyonun rahim içinde tutunmasını engelleyebiliyor. Bu durum ise tekrarlayan düşük, erken doğum gibi faktörlere sebebiyet veriyor’’ dedi. Üreme organı olan rahim, kadın vücudunun en güçlü organı olarak biliniyor. T veya Y şeklinde olan rahimler ise yüzde 0.03 sıklığında nadir görülen bir anomali olarak bilinse de gebelik üzerinde yıkıcı etkileri de beraberinde getiriyor.

Rahim Şekilleri

Rahim şekillerin gebe kalma konusunda doğrudan ilişkisi olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman‘’ Rahim yapısındaki bozukluklar gebelik sürecinde birçok problemi de beraberinde getiriyor. Bu nedenle gebeliğe engel olan sebepleri bilmek ve erken teşhisi koymak, tedavilerde başarı oranını olumlu yönde etkiliyor. T şeklindeki rahim, rahim iç hacminin dar olması tablosu ile karşımıza çıkıyor. Bu durum tedavi edilmediğinde ise gebe kalma durumunu olumsuz etkiliyor.’’ dedi.

T Rahim Tedavisi Gebelik Şansını Artırıyor

T Uterus (rahim) yani rahim içi şekil bozukluğunun yol açtığı darlığın histereskopi ile rahim ağzına girilerek yaklaşık 30 dakika süren bir ameliyat ile tedavi edildiğini belirten Prof. Dr. Karaman ‘’ Gebe kalmadan önce rahim içi bozukluklarının giderilmesi hem gebelik şansını arttırır hem de düşük ve erken doğum riskini azaltır. T rahim ameliyatı ile hastaların rahim kollarının normal olan üçgen formuna getirilmesi gerekiyor. Ardından spiral takıldıktan sonra hastaya 6 haftalık hormon tedavisinin uygulanması gerekiyor. Bu süreçten sonra rahim normal şeklini alırken, kişi normal şekilde gebe kalabiliyor. Kadınların gebe kalmadan önce gerekli muayeneleri yaptırması gerekiyor. Erken teşhis ve tedavi ile gebeliğe engel durumların ortadan kaldırması daha sağlıklı bir hamilelik süreci geçirmelerinde büyük önem taşıyor’’ diye belirtti.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1282 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim