• BIST 9549.89
  • Altın 3005.985
  • Dolar 34.5383
  • Euro 35.9979
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 7 °C

"Süt Dişleri Vaktinden Önce Çekilmemeli"

"Süt Dişleri Vaktinden Önce Çekilmemeli"
Osmaniye Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, Süt Dişlerinin Vaktinden Önce Çekilmesi veya Düşmesi Halinde Ortodontik Problemlere Yol Açabileceğini Söyledi.

Osmaniye Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, süt dişlerinin vaktinden önce çekilmesi veya düşmesi halinde ortodontik problemlere yol açabileceğini söyledi.

Süt dişlerinin daimi dişler için rehber olduğunu kaydeden Cingöz, bu dişlerin kaybolduğunda hatta çürük nedeniyle komşu dişle teması kesildiğinde bile dişler açısından yer darlığı ve çapraşıklık problemi ortaya çıkabileceğinin altını çizdi.

Cingöz şunları söyledi: "6 yaşında çıkan ilk daimi azı dişini pek çok ebeveynler süt dişi olarak düşünüp çürüklerini önemsemezler ve yerine yenisi gelecek olarak düşünürler. Bu dişlerin sürmesinden hemen sonra bir uzman muayenesi şarttır. Koruyucu tedavilerin en iyi planlanacağı dönemdir. Diş çürükleri en sık görülen çocuk rahatsızlığıdır ve erkenden müdahale edilmezse daha büyük sorunlara neden olabilir."

Çocuğun diş hekimi ile mümkün olan en erken yaşta ama mutlaka ağrısız ortamda tanışması ve ortama ısınması gerektiğinin altını çizen Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, "Süt dişleri organik madde içerdikleri için normal dişlere oranla daha çabuk çürürler. Dişler günde iki defa ikişer dakika boyunca fırçalanmalı bunun için ailelerin çocuklarına destek olmaları çeşitli oyunlarla bu alışkanlığı onlara kazandırmaları gerekmektedir. İleride sağlıklı dişlere sahip olunabilmesi için diş fırçalama ve sağlıklı beslenme gibi alışkanlıkların daha çocukken kazandırılması gerekmektedir. Çünkü bu alışkanlıklar bütün bir yaşam boyunca hayatımızı etkilemektedir." ifadelerini kullandı.

sondakika.com

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3844 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim