• BIST 9232.9
  • Altın 2907.517
  • Dolar 34.564
  • Euro 36.6366
  • Ankara 4 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 11 °C

Süt alerjisine kekle çözüm

Süt alerjisine kekle çözüm
ABD'de yapılan bir araştırmayla sütlü kekin, çocukların süt alerjisinin belirtilerinden kurtulmalarına yardımcı olabileceği saptandı.

Sütlü kek, çocukların süt alerjisinin belirtilerinden kurtulmalarına yardımcı olabilir.

New York’taki Mount Sinai Tıp Merkezi’nden bilim adamlarının yaptığı araştırma, süt içeren kek verilen çocukların, sütlü gıdalardan kaçınanlara göre aylar ya da yıllar içinde alerji belirtilerinin kaybolduğunu gösterdi.

Araştırmaya imza atanlardan Anna Nowak-Wegrzyn, araştırma sonuçlarının, gıda alerjilerinin tedavisinde daha kişisel uygulamalar konusunda atılan bir adım olduğunu vurguladı.

Ancak Nowak-Wegrzyn, tüm çocuklar için sadece bir yaklaşımın doğru olmayabileceğini belirterek, çocukların süt alerjisinin tedavisinde kek gibi süt içeren pişmiş gıdaların kullanımının doktor gözetiminde olması gerektiğine işaret etti.

"The Journal of Allergy and Clinical Immunology" dergisinde yayımlanan araştırmada, bilim adamları, sütün ısınmasının, içindeki proteinlerin şeklini değiştirerek bağışıklık sisteminin bunlara daha az tepki verebileceğinden yola çıktı.

Araştırmacılar, süt alerjisi olan 2-17 yaşındaki çocuklara süt içeren kek verdi. Bu gruptakilerin durumu, süt alerjisi olanlara uygulanan standart "süt ve süt ürünlerinden kaçınma" tedavisinin yapıldığı 60 çocuğunkiyle karşılaştırıldı.

Araştırma sonunda, ilk gruptaki çocukların neredeyse yarısının alerji belirtileri göstermeden her gün yağsız süt ya da yoğurt yiyebildiği görüldü.

Diğer gruptaki çocukların ise yüzde 15’inden azının bu ürünleri yiyebildiği belirlendi.

Duke Üniversite Hastanesinden çocuk alerjisi ve bağışıklık sistemi uzmanı Wesley Burks, bu sonuçların yıllardır süt alerjisinin tedavisi konusundaki yaklaşımlara gölge düşürdüğünü ve bunun heyecan verdiğini belirtse de "kek tedavisinden" klinik ortamda nasıl daha fazla yararlanılabileceği konusunda başka araştırmaların da yapılması gerektiğine dikkati çekti.



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3386 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim