Haftalık ve aylık cilt bakım rutinlerinde maske kullanmanın önemi yadsınamaz bir gerçektir. Cilt bakımı denilince akla ilk gelenlerin temizleyici ürün ve kremlerden oluşmasına rağmen cildini önemseyen profesyoneller maske kullanımlarından vazgeçmez. Gelişen kozmetik sektörünün bizlere olan büyük kazanımı bugün maske çeşitleri arasında ‘soyulabilir siyah maske’yi öne çıkarmaktadır. Yüz maskelerinin kullanım nedenleri belirli amaçlar uğruna değişse de genel prensip sorunlu cilt tiplerini normale çevirmek veya normali korumak üzerinedir. Soyulabilir siyah maskeler, özellikle son 3 yıl boyunca bakım malzemelerinin baş köşesini dolduruyor. Toprak altındaki binlerce yıllık serüvenini tamamlayan polifenollerin (genellikle bitkide bulunur) doğal yapısının bozulmadan işlemden geçirilerek elde edildiği bu maskenin faydası saymakla bitmez. Polifenollerin yapısı gereği insan sağlığına olan katkısını da düşünürsek; soyulabilir siyah maskeler gerçek bir cilt dostudur.
Soyulabilir Siyah Maskenin Faydaları
Aktif içeriğiyle birleşen emme gücü vücuttaki toksinleri kolaylıkla dışarı atar. Cilt bakım uzmanları tarafından verilen bilgiye göre, siyah maske cilt yüzeyinde biriken kirleri yok etmede de en iyisidir. Gözenek içerisine biriken siyah ve beyaz noktaları temizleyen ve yeni bir oluşuma engel olan bu maskenin kullanımı şu faydaları sağlıyor:
- Cilt sarkıklığını önler; kir ve yağ bileşenlerini derinlemesine yok ederek cilde nefes aldırır.
- Donuklaşan yağlı bir görüntünün ardından temizlenen cilt yüzeyine gerekli parlaklığı verir.
- Daha pürüzsüz bir cilt yüzeyine sahip olmanızı sağlar.
- Yaşlılık etkilerini hafifletir ve cildi yeniler,
- Ölü hücrelerden arındırılan ciltte sıkılaşma meydana gelir.
- Gerekli kan dolaşımını sağlayarak daha sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlar.
- İltihabı ve ödemi attırır.
- Nem dengesini normal seviyeye getirir.
- Böcek ısırığına karşı kaşınan ve şişen ciltte toksinleri temizler.
Soyulabilir Siyah Maskenin Kullanımında Riskler Var Mıdır?
Yapılan araştırmalar doğrultusunda siyah maskenin kullanımı hiçbir kullanıcısına risk faktörü oluşturmaz. Ancak belirli bir kızarıklık, cilt kuruluğu ve hassasiyet maske kullanımını sürekli tekrarlayanlar için doğaldır. Satın alımdan önce veya sonrasında uygulama aşamasına geçmeden önce yapılması gereken şey küçük bir alerji testidir. Bu test, maskenin dirseğin iç kısmındaki küçük bir deri üzerinde kullanılmasıyla tamamlanır. Her ihtimale karşı test süresini birkaç saate yükseltmek kaşıntı ve kızarıklık gibi oluşumları izlemeniz açısından son derece önemlidir.
Maske Nasıl Uygulanır?
Gün içerisinde birden fazla alanla oluşturulan temasın sonucunda elde taşınan bakteriler yüzeydeki aktif sivilcelerin iltihaplanmasına yardımcı olur. Bu yüzden uygulamanın birinci adımı ellerin steril edilmesiyle başlar. Başlangıç aşamasından hemen sonra saçların yüzle temasını engellemek için toka kullanımına ağırlık verilir. Aksi takdirde maskenin teması saçlı deriye soyulma sırasında zarar verecektir.
Ön hazırlığın tamamlanmasının ardından makyaj artıklarından arındırılan cilt yüzeyi cilt tipine uygun bir temizleyici ürün ile temizlenir. Burada maskenin açılan temiz gözeneklere daha kolay nüfuz etmesi amaçlanır. Eğer uygulama bölgesi temiz tutulmaz ve belirli kalıntıların üzerinden sürdürülürse istenilen etkileşim gerçekleşemez.
Temizleme işleminden sonra maske, yanaklara, buruna ve çeneye belirli miktarda dağıtılır. Seçeneğe göre, parmak uçlarının veya yumuşak kıllı bir maske fırçasının yardımıyla uygulama bölgesindeki maske cilde nazikçe masaj yapılarak eşitlenir. Cilt yüzeyine temasından minimum 15 dakika sonra kuruyan alan belirtilen sürenin sonunda ılık suyla durulanır. Durulanan yüz yumuşak bir havlu veya peçetenin yardımıyla kurulanır ve nemlenmesi için krem uygulamasına geçilir.
Maske Hangi Sıklıkla Kullanılır?
Soyulabilir siyah maskenin kullanımı haftada bir veya iki kez olmak üzere sınırlandırılmalıdır. Hassas ciltlerde fazla kullanımların tahriş etkisi oluşturabileceği bilinmelidir. Uygulama sonrası ciltte oluşan kuruluk maske uygulamasını sınırlandırmanız gerektiğinin küçük bir habercisi. Bununla birlikte dikkat edilmesi gerekenler maddeler arasında sıklıktan hemen sonra gelen konu süre kısıtlamasıdır. Kuru ve normal ciltlerde minimum 15 dakika, karma ve yağlı ciltlerde minimum 20 dakika cilt yüzeyinde kalması gereken maske gereğinden fazla tutuluyorsa yine tahriş sorununa yol açabilir. Özellikle bu gibi durumlara karşı oluşturulabilecek en iyi yöntem uygulamayı gece saatlerine almaktır.
Cilt Tipine Uygunluk En Önemli Kural
Her üründe olduğu gibi cilt tipine olan uyumluluk cilt bakımında işin püf noktasıdır. Cilt tipine uygun olduğuna karar verilen soyulabilir siyah maskede yağlı cilt tipine sahip olanlar kil içeren bir siyah maske arayışını sürdürmelidir. Böylece yüzeyde biriken fazla yağ emilerek gözeneklerin içerisinde yeni akne ve siyah nokta oluşumlarına engel olunur. Eğer kişi kuru bir cildin sahibiyse zeytinyağı veya jojoba yağı ile desteklenmiş soyulabilir siyah maske kullanmaya ağırlık vermelidir. Her ürünün içeriğinde farklı maddelerin kullanılabileceği bilgisine karşılık özünde polifenollerin olduğu soyulabilir siyan maskeler; genellikle gözenekleri temizler ve cildi aydınlatır.
Altın Tüyo:
Cilt bakımı esnasında bilinmesi gereken bazı tavsiyeler altın niteliğindedir. Yukarıdaki uygulama maddelerinde anlatılan yüz temizleme işlemi, arındırılmış bir ciltte maskenin daha iyi işlev görmesine neden olacağını açıklamıştık. Ancak bazı uygulamaların yüz temizliğinden daha fazla katkı sağladığı unutulmamalıdır. ‘Altın tüyo’ başlığı altında verilen bu küçük sır, gözenekleri daha iyi açarak maskenin daha derinlere nüfuz etmesini sağlayacak. Bu sayede kullanılan ürünün cilde sağladığı kazanımların etkisi erkenden hissedilecektir.
Gözenekleri açmak: İlk olarak gözeneklerin daha iyi açılması ve siyah noktaların cilt yüzeyinden hasar bırakmadan temizlenebilmesinin kolay yolları bulunmaktadır. Bu yollar; sıcak bir duş, derin bir kaptaki sıcak su veya bir el havlusunun mikrodalgada ısıtılmasıdır. Sıcak duş gerekli hazırlıklar karşısında meşakkat gerektirmeyen bir uygulama yöntemidir. Duşta kullanılan sıcak suyun oluşturduğu buhar gözenekleri duş sonrası yeterli düzeyde açmış olacaktır. Derin bir kaptaki sıcak su seçeneği ise; asla kaynama sırasında yapılmaması gereken bir uygulama çeşididir. Kişi yüzünü kaba belirli bir mesafede (30 santimetre) yukarıda tutarak yüz bölgesine sıcak buharın değmesini sağlar. Buharın etrafa yayılmaması için baştan sarkıtılacak bir havlu buharı yalnızca yüz bölgesinde tutarak işlemi kolaylaştırır. Yüz bölgesinin nemlendiğini hisseden uygulayıcı, soyulabilir siyah maske uygulamasına geçebilir. Üçüncü ve son adım; bir el havlusunu mikrodalgada 1 dakika boyunca ısıtmaktan geçer. Tıpkı bir önceki işlemlerde olduğu gibi ısı belirli bir oranda tutulmalıdır. Yapılan yanlış uygulama bölgenin yanmasına neden olacağı için havlunun tamamen sıcak olmamasına dikkat kesilir. Burada verilen üç altın tüyo cilt bakımının aylık rutin listesini oluşturmaktadır. Maske uygulamasından hemen önce yapıldığı takdirde içeriğindeki özel maddelerin gözeneklere ulaşımı kolaylaşır ve soyma işlemi siyah noktaları daha iyi yakalar.
Son önerimiz olarak; soyulabilir siyah maske çeşitlerini ve daha fazlasını öğrenebileceğiniz https://www.eveshop.com.tr/son-donemlerin-favorisi-siyah-maskeler/ başlığına göz atarak ürünlere özel kullanım şekillerini öğrenebilirsiniz.