• BIST 9910.61
  • Altın 3064.23
  • Dolar 35.4025
  • Euro 36.255
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 12 °C
  • İzmir 15 °C

Soğuk havalardan ve kansızlıktan koruyan besin!

Soğuk havalardan ve kansızlıktan koruyan besin!
Pekmez soğuk kış günlerinde vücudumuzu hastalıklardan korumaya vesile oluyor, vücuttaki direnci artırıyor hem de üşümeyi önlüyor.

Pekmez soğuk kış günlerinde vücudumuzu hastalıklardan korumaya vesile oluyor, vücuttaki direnci artırıyor hem de üşümeyi önlüyor. Beslenme ve diyet uzmanı, pekmez için, "Özellikle içerisinde demir var. Demir metobolizmamız için çok önemli. Magnezyum çinko gibi mineraller var. Aynı zamanda da tatlı tadı olduğu için hem vücudumuzun dengesini sağlar hem de kaliteli sağlıklı bir tatlı diyebiliriz pekmez için." ifadelerini kullanıyor.

Pekmezin, iştah problemi olan çocuklara, öksürük şurubu gibi günde bir iki tatlı kaşığı verilebileceğini söyleyen beslenme uzmanı, "Tahinle karıştırdığımızda, tahinde omega 3 asiti ve doymamış yağ asiti ciddi bir miktarda var. Pekmezle birlikte olduğu zaman çok faydalı bir yiyecek." diyor.

Peki, bu besini nasıl tüketmek gerekiyor? Sabah aç karnına pekmez içimini çok önerilmiyor. Aç karnına, kan şekeri düşükken direk pekmez almak, kan şeker dengesini bozabileceği gibi çok faydalı da olmayabiliyor. Pekmezin öğünle birlikte yenmesi, meşrubat gibi suyla karıştırılıp yemeklerde kullanılması çok daha dengeli bir kullanım sağlıyor.

Her şeye el atan sahteciler pekmez de yapıyorlar. Uzmanlar glikoz ve şekerle pekmez üretip gerçekmiş gibi satanlara dikkat çekiyorlar. Hangi tür olursa olsun, üzüm, dut veya benzeri olabilir, pekmezin elde edildiği meyvenin belli bir fiyatı var. O fiyatla mukayese edilmeyecek kadar ucuza satılan pekmezler konusunda dikkatli olmak gerekiyor. 



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2607 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim